Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Reteta pentru gratar: pui marinat in lapte batut cu usturoi

Daca vrei sa obtii o carne frageda si numai buna de perpelit pe gratar, afla ca tot secretul tine de marinarea ei. Indicat este sa creezi in gratar doua zone de caldura: una in care puiul sa se coaca la caldura directa a carbunilor si alta cu temperatura mai redusa, in care sa se patrunda bine.

Ingrediente:

- 4 cani lapte batut;

- 15 catei de usturoi;

- o cana de rozmarin sau cimbru proaspat;

- sare mare si piper macinat;

- 3 pui intregi, taiati in 8 bucati fiecare;

- ulei de floarea soarelui, pentru a unge carnea.

Preparare:

1. Amesteca laptele batut, usturoiul, ierburile, doua linguri de sare si doua linguri de piper.

2. Imparte puiul in doua tavite de unica folosinta de aluminiu. Acopera carnea cu marinata. Da la frigider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte, intorcand puiul din cand in cand. Scoate-l din frigider cu 30 de minute inainte de a-l frige.

3. Incalzeste grillul la temperature medie, creand zona de caldura directa si cadura indirecta. Unge gratarul pe care vei pune carnea cu ulei. Pune la fript intai pieptii de pui, pulpele cam 10 minute, cu pielea in jos. Aripile tine-le la caldura directa, inca 15 minute, intorcandu-le din cand in cand, iar restul puiului muta-l in zona cu caldura mai slaba pentru a se patrunde bine. Indicat este sa acoperi gratarul pentru a pastra mai mult caldura mocnita.

Foto: perfect10cookbooks.com

Recomandari