Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Reteta: Salata de vinete cu fasole neagra

Daca fierbeti vinetele inainte, acestea vor absorbi mai putin ulei. Asa se prepara legumele in mod traditional in Asia, caci vinetele erau mult mai tari si mai amare decat cele pe care le cunoastem astazi.

Ingrediente:







Preparare:

1. Se pun feliile de vinete intr-o tigaie mare sau intr-un wok si se acopera cu apa rece. Se da in clocot, se fierbe timp de 2-3 minute, apoi se iau de pe foc, se scurg si se racesc. Se incalzeste uleiul pana incepe sa sfaraie si se adauga feliile de vinete. Se prajesc timp de 5 minute, avand grija sa nu se sfarame.

2.
Se iau feliile de vinete din tigaie si se scurg pe o hartie de bucatarie. Se indeparteaza uleiul din tigaie, pastrandu-se numai o lingura. Se pun vinetele in tigaie alaturi de ceapa verde si chilli. Se adauga si sosurile de fasole neagra si peste si se lasa 2 minute pe foc. Se serveste rece sau calda cu frunze proaspete de coriandru presarate deasupra.

Nutritie: 139 kcal, 2g proteine, 4g carbohidrati, 13g grasime.

Sursa: Good Food

Recomandari