Ingrediente:
- 200 grame de fulgi de ovaz;
- un sfert de lingurita de praf de scortisoara;
- doua linguri de stafide;
- doua linguri de migdale sfaramate sau fasii;
- doua linguri de caise uscate, taiate subtire;
- doua linguri de seminte de floarea soarelui;
- o smochina, maruntita;
- o lingura de afine sau alt fruct de padure.
Preparare:
- amestecati bine toate aceste ingrediente;
- intr-un vas separat puneti la fiert doua cani de apa; cand apa fierbe adaugati mixul de ingrediente. Dati focul mic si amestecati continuu, timp de 6-7 minut;
- inchideti focul, acoperiti cu un capac si asteptati doua minute;
- serviti apoi alaturi de lapte.
Valoare nutritionala (o portie):
Calorii: 325. Fibre (30% din necesarul zilnic), vitamina E si seleniu (25%), vitamina B1 (20%).
Pofta buna!
foto: gothamgal.com