Antena Căutare

Reteta zilei: Mic dejunul elvetian

Mic dejunul elvetian este o masa nutritionala si gustoasa, care se prepara relativ rapid si care asigura energie pentru cateva ore bune.

Ingrediente:

- 200 grame de fulgi de ovaz;

- un sfert de lingurita de praf de scortisoara;

- doua linguri de stafide;

- doua linguri de migdale sfaramate sau fasii;

- doua linguri de caise uscate, taiate subtire;

- doua linguri de seminte de floarea soarelui;

- o smochina, maruntita;

- o lingura de afine sau alt fruct de padure.

Preparare:

- amestecati bine toate aceste ingrediente;

- intr-un vas separat puneti la fiert doua cani de apa; cand apa fierbe adaugati mixul de ingrediente. Dati focul mic si amestecati continuu, timp de 6-7 minut;

- inchideti focul, acoperiti cu un capac si asteptati doua minute;

- serviti apoi alaturi de lapte.

Valoare nutritionala (o portie):

Calorii: 325. Fibre (30% din necesarul zilnic), vitamina E si seleniu (25%), vitamina B1 (20%).

Pofta buna!

foto: gothamgal.com

Cum sa-ti ajuti copilul sa mearga... Reteta zilei: Mic dejunul elvetian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x