Ingrediente (4 portii):
8 felii de paine veche;
250 ml apa;
100 ml ulei de masline;
o ceapa rosie;
500 grame rosii cherry;
un castravete mic;
4 linguri otet rosu;
doua tulpini telina;
100 grame masline negre;
50 grame capere;
o legatura busuioc proaspat;
sare, piper
Preparare (20 de minute + o ora):
Intr-un bol mic amestecati impreuna apa, uleiul de masline, jumatate din otet si ceva sare si piper. Turnati apoi amestecul peste cele 8 felii de paine veche, aflate intr-un alt vas, una langa alta. Asteptati ca paina sa inmagazineze tot lichidul: daca nu este suficient lichid mai adaugati putina apa.
Intre timp taiati ceapa rosie in rondele in timp ce restul de vegetale se taie in cubulete (telina, castravetele, rosiile). Puneti totul intr-un alt bol apoi adaugati si maslinele (fara samburi), caperele si busuiocul, tocat marunt. Asezonati cu sare si cu piper.
Intr-un vas mare, de servit, amestecati apoi usor painea inmuiata cu combinatia de legume, apoi lasati totul la marinat timp de o ora, la frigider.
Pont: daca nu aveti paine veche folositi paine proaspata, dar prajita.
Pofta buna!
Foto: duodishes.com
Bebelusii si trecerea la alimentatia solida: ghid de baza (II)... Rock 'n' Roll Teen Idols: The Beatles...