Antena Căutare

Reteta zilei: Piept de curcan cu umplutura de castane

Curcanul si-a castigat reputatia de a se usca, asa ca puteti folosi un truc: lasati carnea la saramura. Se marineaza carnea intr-o solutie cu sare, care o face sa ramana frageda. Nu va faceti griji, nu va creste cu mult continutul de sare. Impreuna cu umplutura din ciuperci salbatice aromate cu trufe, aceasta reteta devine un fel principal impresionant.

Ingrediente

- 1.5kg piept de curcan;

- 50g unt, inmuiat;

- 1 hasma, taiata rondele;

- 200g ciuperci salbatice, taiate fin;

- 50ml Madeira;

- 100g castane fierte, taiate fin;

- 1 legatura de cimbru;

- 3 linguri de ulei de trufe.

Pentru saramura

- 3l apa rece;

- 140g sare;

- 5 linguri de miere sau zahar brun;

- 6 ramurele de cimbru.

Pentru sos

- 1 hasma, taiata fin;

- 1 lingura de faina;

- 100ml Madeira;

- 400ml supa de pui;

Mod de preparare

1. Pentru a prepara saramura, se incalzesc 200ml de apa impreuna cu sare, miere sau zahar si doua ramurele de cimbru intr-un vas mic. Odata dizolvata sarea, se adauga apa ramasa. Se pune curcanul intr-un bol, iar peste el se toarna saramura. Se acopera si se raceste timp de 4-8 ore.

2. Pentru a prepara umplutura, se topeste un cub de unt intr-o tigaie si se caleste ceapa timp de 2 minute, pana cand se inmoaie. Se adauga ciupercile si se calesc inca 5 minute, pana cand devin aurii. Se toarna Madeira, se adauga castanele si frunzele unei ramurele de cimbru. Se calesc timp de 10 minute, pana cand lichidul se evapora. Se stropeste ulei de trufe si se lasa la racit, apoi se amesteca cu untul ramas.

3. Se scoate curcanul din saramura si se arunca lichidul. Pe hartie de bucatarie se usuca pieptul de curcan, apoi cu degetele sau cu o lingura se desprinde pielea, creand un buzunar intre piele si carne. Se intinde untul de trufe pe toata suprafata, urmand conturul pieptului. Se unge putin unt si pe piele, apoi se pune intr-o tava. In acest stadiu, se poate raci pana a doua zi.

4. Se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se coace timp de 1 ora (cca. 40 de minute per kilogram). La jumatatea timpului de coacere, se toarna zeama din tava peste pui si se acopera cu folie de aluminiu daca pielea se rumeneste prea tare. Se verifica daca curcanul este gata inserand un bat in partea cea mai groasa a pieptului - sucul iesit ar trebui sa fie limpede. Se scoate din tava si se lasa sa se odihneasca, partial acoperit cu folie de aluminiu, timp de 10 minute.

5. Intre timp, se prepara sosul. Se scurge excesul de grasime din tava, apoi se pune tava pe foc. Se adauga ceapa si se caleste timp de 2 minute, amestecand des. Cand ceapa s-a inmuiat, se presara faina si se amesteca bine. Se toarna usor Madeira si se amesteca bine. Daca se formeaza cocoloase, se amesteca bine pentru a omogeniza. Se da in clocot si se fierbe pana cand se reduce la jumatate, apoi se toarna supa de pui. Se fierbe timp de 5-10 minute, pana cand se obtine un sos gros. Daca doriti, il puteti strecura inainte de a-l servi.

Citeste si alte retete delicioase pe Good Food!

Sfaturi pentru ameliorarea acneei... Parazitii din alimente, pericol pentru sanatate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x