* piept de pui
* mazare
* morcovi
* portocale
* orez salbatic
* smantana
* ulei de masline
* sare
Preparare:
1. Se prefierbe orezul salbatic, pentru a fi gata mai tarziu
2. Bucatile de piept de pui, taiate la maximum 2 centimetri grosime, se pun apoi la rumenit in tigaia incinsa cu ulei de masline extravirgin
3. Se taie apoi felii de portocale, in timp ce alte portocale se storc pentru a obtine zeama, care se pune apoi la fiert, intr-o cratita - iar dupa 2-3 minute se adauga o lingura de smantana si se presara putina sare
Secret: este important ca alimentele gatite sa fie gustoase, pentru ca astfel secretiile organismului sunt mai eficiente.
4. Intre timp se taie in rondele mici un morcov mai mare si se pun la fiert, in apa incinsa
5. Dupa cateva minute se adauga 100 de grame de boabe de mazare
6. La final, pieptul de pui (taiat acum in fasii) rumenit in tigaie se pune in centrul farfuriei, orezul salbatic intr-un colt, mazarea si morcovii pe langa, iar feliile de portocale si sosul de portocale langa carnea de pui
Pofta buna!
Foto: saigoneggrolls.wordpress.com