Antena Căutare

Retete cu visine, un deliciu culinar cu efecte curative (II)

Culese in iunie si iulie, visinele se mananca proaspete sau prelucrate sub forma de dulceata, gem, marmelada, sirop, lichior, visinata sau diverse alte preparate culinare.

Visinele - superfructele verii, de un rosu viu, cu un gust dulce-acrisor - sunt preferatele multora dintre noi. Ingredient de baza in bucataria romaneasca, visinele servesc la prepararea a tot soiul de bunatati: supe, prajituri, sufleuri, torturi, sosuri, siropuri, sucuri, inghetate, spuma, serbet, creme, sufleu, placinta, tarta, tort, strudel, budinca, avand in acelasi timp multiple proprietati curative.

Visine congelate

Ingrediente: visine fara samburi, pungi.

Preparare: Se spala fructele, se curata si se scot samburii. Intr-o tava suficient de mare, cat sa intre in cutia de la congelator, se asaza visinele una langa alta si se dau la congelator, 12 ore (de seara pana dimineata). Visinele, tari ca piatra, se baga in pungi etichetate si se dau din nou la congelator.

Tarta rece cu branza si visine

Ingrediente: 1 borcan (800 g) de compot de visine, 6 foi de gelatina (20 g), 75 ml bere blonda + 75 ml zeama compot visine, 500 g branza proaspata de vaci, 150 ml smantana acra, 200 ml smantana dulce, pentru frisca, 115 g zahar, fulgi de migdale pentru decor. Blat: 200 g biscuiti caramelizati, 50 g unt, 2 linguri gem (sau dulceata) de visine.

Preparare:
Crusta: Sfarami biscuitii la mixer. Adaugi untul topit, gemul de visine si amesteci bine. Asezi biscuitii intr-o tava cu peretii detasabili si presezi bine pana se uniformizeaza. Acoperi cu folie si dai tava la frigider. Crema: scurgi visinele din compot si le cureti de samburi (pastrezi zeama si cateva visine). Separat, pui gelatina la inmuiat in putina apa rece. Turni 150 ml de zeama din compot intr-o craticioara si dai intr-un clocot scurt. Lasi putin sa se racoreasca, apoi adaugi gelatina scursa de apa. Amesteci pana se dizolva complet, apoi adaugi berea. Bati apoi smantana de frisca si zaharul pana obtii o frisca tare.

Separat, mixezi branza proaspata cu smantana acra si adaugi treptat siropul de visine cu gelatina. Adaugi la final visinele si incorporezi frisca pana se omogenizeaza tot amestecul. Torni crema peste blatul de biscuiti. Netezesti, acoperi cu o folie de plastic si dai la frigider, cel putin 4 ore. Servesti tarta ornata cu fulgi de migdale si visine din compot.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: greenegrape.com

Citeste si partea 1, cu alte patre retete! Studiu: cele mai frecvente cauze ale mortalitatii la barbati... Caine sau urs? Chinezii transforma un pudel intr-un panda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x