Antena Căutare

Sanatos si gustos : Retete cu chimen

Chimenul are o aroma puternica, dulce, cu o usoara tenta amaruie si picanta. Acest condiment este utilizat la supe, salate de varza, sfecla, in unele produse de panificatie - chifle, paine, in mancarurile pe baza de carne de mielarom

Avand un gust special, chimenul trebuie folosit ca unic condiment intr-un preparat, deoarece foarte rar el poate fi combinat cu alte condimente.

Praful de chimen este mai tare decat semintele intregi, aroma fiindu-i accentuata prin prajire sau incalzire. Boabele mici de chimen fac mancarea delicioasa: incinge chimenul cu usturoi in ulei de masline, apoi toarna-l peste legume sau cartofi copti.

Supa de chimen

Ingrediente: 50 ml de ulei de masline, 2 lingurite de chimen, 1 lingurita boia, 2 lingurite vegeta, crutoane preparate in casa sau cumparate.

Preparare: Incinge uleiul de masline si adauga 2 lingurite de chimen. Lasa pe foc pana se caleste chimenul, apoi ia oala de pe foc si adauga boiaua.

Articolul continuă după reclamă

Completeaza cu 200 ml apa si amesteca, sa se dizolve bine boiaua, apoi strecoara amestecul in alta oala si completeaza cu apa pana la 1 1/2 litri. Se fierbe bine supa, in care se mai adauga 2 lingurite de vegeta. Se serveste cu crutoane cu gust de usturoi sau simple.

Chiftele de vitel cu chimen

Ingrediente: 400 g carne de vitel tocata, 50 g unt, 100 g faina, 150 ml bere, 500 g smantana groasa, seminte de chimen, sare, marar verde tocat.

Preparare: Se sareaza carnea, apoi se formeaza chiftelele. Cand lucrarea este gata, se dau prin faina, se scutura pentru a indeparta excesul, apoi se rumenesc in unt pe toate fetele, la foc iute. Cand au prins culoare frumoasa, se micsoreaza focul, se adauga berea, smantana si o lingura de seminte de chimen (cantitatea depinde de gustul fiecaruia).

Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba cam un sfert de ora, pana scade sosul, cat sa fie legat, dar abundent. Cand sunt gata, serviti chiftelele fierbinti, alaturi de o garnitura de cartofi natur sau orez, cu marar tocat presarat deasupra.

Covrigi cu chimen

Ingrediente: 600 g faina, 1 pachet margarina, 50 g unt, 1 lingura smantana, 2 linguri ulei, drojdie (cat o nuca) inmuiata in lapte, 1 lingurita zahar, sare, un praf de chimen pisat.

Preparare:
Din toate aceste ingrediente se framanta bine un aluat potrivit de tare, care se lasa sa creasca putin.

Daca aluatul a iesit prea tare, la framantat, se mai adauga putina apa. Se intinde o foaie groasa de 0,5 cm si se taie cu o forma de covrigei. Se dau la cuptor la foc potrivit. Acesti covrigei merg bine cu tuica si bere.

Foto: blog.khymos.org
Citeste si Revista Felicia

Vanessa Hudgens, o tanara cuminte... Stirile de la televizor sunt daunatoare copiilor...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x