- se foloseste in bucataria indiana, in cea turceasca (kebap si chiftele), in nordul Africii (in special in Maroc), in unele parti din China si chiar din Mexic.
- ajuta organismul sa asimileze mai usor nutrientii din alte alimente, este foarte bogat in fier, imbunatateste memoria.
Piperul negru (engleza: black pepper)
- se foloseste aproape in toata lumea; cel mai delicios piper negru se spune ca provine din regiunea Kampot (Cambodgia).
- ajuta la prevenirea acumularii de gaze in stomac, distruge celulele grase si ajuta enorm la procesul digestiv.
Ghimbirul (engleza: ginger)
- se foloseste in bucatariile din China, Thailanda, India, dar si in cea caraibiana.
- ajuta la sistemul digestiv si este un aliat excelent pentru persoanele care sufera de sindromul colonului iritabil; deasemenea, ghimbirul este un cunoscut anit-inflamator.
Turmericul / Curcuma (engleza: turmeric)
- se foloseste in bucatariile din India si China inca din secolul 7, iar in ultima mie de ani si in nordul Africii.
- ajuta la prevenirea cancerului de prostata, scade nivelul de colesterol si este anti-inflamator.
Scortisoara (engleza: cinnamon)
- se foloseste in Asia, dar si in Orientul Mijlociu, Mexic sau Europa.
- ajuta la impiedicarea ingrosarii sangelui si este anti-inflamator, gratie eugenolui, un compus foarte puternic.
Vanilia (engleza: vanilla)
- se foloseste in toata lumea, dar cel mai aromat baton de vanilie provine din Madagascar.
- ajuta la cresterea libidoului, atat la barbati cat si la femei, este un puternic antioxidant si ajuta la destresarea organismului, la nivel mental.
Tu cu cate din aceste sase condimente gatesti in mod uzual?
foto: srilankanrecipe.com
Justin Bieber va prezenta noile editii Punk'd... Barbatii transpira mai mult...