Sparanghelul insa este usor perisabil si trebuie ales cu atentie atunci cand te decizi sa-l cumperi - din magazine sau din piete.
Cum sa alegi sparanghel proaspat si sanatos?
- Tulpina trebuie sa fie tare si ferma, nu cauciucata, la atingere;
- Capatul de sus, firul in sine, trebuie sa fie compact, iar micile "petale" sa stea bine legate;
- Capatul de sus al sparanghelului trebuie sa fie verde aprins, si nu sa tinda spre galben sau maroniu;
- Daca gasiti sparanghel grupat in mai multe fire (10-12) aveti grija ca acestea sa aiba aproximativ acelasi diametru, pentru a va fi mai usor la gatit: timpul de fierbere va fi egal;
Cum il pastrezi proaspat mai multe zile
Infasoara-l intr-o carpa de bucatarie, curata si subitre, nu groasa. Baga-l apoi la frigider si va rezista perfect timp de 3-4 zile. Dupa aceasta perioada e obligatoriu insa sa fie folosit.
Foto: detoxdrinks.info
Patru sfaturi pentru cumpararea de lenjerie intima... Cum sa pastrezi busuiocul proaspat...