Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Sfaturi pentru a aranja mobila in casa

Nu trebuie sa apelezi neaparat la un decorator pentru a face din casa ta un spatiu ce iti reflecta stilul intr-un mod armonios. Este indicat sa tii cont insa de cateva sfaturi care sa te ajute sa obtii echilibru in ceea ce faci.

1. Masoara

Primul pas in aranjarea spatiului este a-i determina suprafata. Fie ca folosesti metrul sau pasul, trebuie sa stii cat de cat dimensiunile camerelor, iar in anumite cazuri, ele sa fie destul de precise.

Cand cumperi ceva de la un targ de mobilier, locul in care sunt expuse piesele este destul de mare si te poti insela asupra faptului ca vor incapea sau arata la fel de bine si in casa ta. De asemenea, asigura-te ca mobila pe care o cumperi poate fi dezasamblata sau ca va incapea pe usa si holul casei tale.

2. Estimeaza volumul

Fiecare obiect are o inaltime, o latime si o anumita greutate. Pentru a crea un spatiu mai interesant din punct de vedere vizual, combina mobilier de mai multe dimensiuni si forme. Daca vrei insa o camera care sa inspire liniste si armonie, alege piese de mobilier care sa aiba cam acelasi volum.

3. Creeaza o relatie intre obiecte

Relatia dintre piesele care alcatuiesc mobilierul unei camere trebuie sa fie in echilibru, iar acesta exista in doua forme - de simetrie si asimetrie.

Simetria bilaterala este ca a corpului uman: exista cate doua din fiecare. Asimetria se refera la un fel de dezechilibru, cum ar fi alegerea a doua noptiere, insa una mai mica decat cealalta. Simetria perfecta este foarte odihnitoare, in timp ce asimetria creaza miscare.

Foto: diningroomdecorations.com

Recomandari