- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Atunci cand mamele casatorite se compara cu cele singure de parca ar fi in aceeasi situatie, femeile din cea de-a doua categorie gasesc acest lucru cel putin enervant. Femeile singure nu au de ales in ceea ce priveste responsabilitatile pe care le au cele care au un sot si considera ca cele casatorite ar putea pur si simplu sa ceara ajutorul in mod mai clar.
Dinamica responsabilitatilor dintr-o familie s-a schimbat in timp, insa stereotipurile au ramas aceleasi. Inca se asteapta ca tatii sa fie "barbatii casei" care trebuie sa mearga la serviciu si sa aduca bani, dar sa se implice mai putin in educatia copiilor de exemplu. Si desi multi dintre ei considera ca aceste responsabilitati ar trebui sa fie impartite in mod egal, putini sunt cei care si pun in practica acest lucru.
Un studiu realizat in 2010 de Procter and Gamble a scos la iveala faptul ca 90 la suta din cei 1.000 de tati intervievati considera ca relatia lor era mai buna atunci cand imparteau responsabilitatile in casa. Alte studii au avut rezultate similar: in 2009 s-a ajuns la concluzia ca barbatii care isi ajuta sotiile au parte de mai mult sex decat cei care nu fac acest lucru. Cand femeile au parte de sprijin, ele simt mai multa afectiune fata de partenerii lor.
Casatoriti, dar separati
In cele mai multe cazuri, femeile care se simt singure desi sunt casatorite sau au o relatie stabile de cuplu ar trebui sa comunice mai bine cu partenerii lor de viata. Multe se asteapta ca sotul sau iubitul sa isi ofere singur ajutorul, insa daca vrei sa ai parte de sprijin, cel mai bine si sigur este s ail ceri pur si simplu.
Cand te ajuta, nu te astepta ca el sa faca totul asa cum faci tu si mai trece cu vederea daca greseste ceva sau nu ii iese din prima. Daca are un alt stil decat tine, nu trebuie sa intervii mereu s ail corectezi sau sa ii preiei din responsabilitati doar pentru ca simti ca tu faci lucrurile mai bine.
Daca ambii parinti simt insa ca nu pot face fata, cel mai indicat este sa ceara ajutorul cuiva din afara, fie ca este vorba de o ruda, un prieten, sau o persoana pe care sa o angajeze. Dupa ce femeile incearca si nu reusesc sa ii implice suficient pe sotii lor in ingrijirea copiilor si alte treburi in casa, simt un nivel crescut de stres, au mai putin timp liber, iar calitatea relatiei de cuplu scade din cauza resentimentelor accumulate fata de partenerii de viata. De aceea partenerii trebuie sa fie atenti ca grijele si problemele sa nu ii faca sa se intoarca unul impotriva celuilalt.
Foto: radionutrition.com
Lucruri mai putin cunoscute despre bebelusi... Relatiile bune la munca favorizeaza o viata mai lunga...