Căutare Live

Studiu: Arsenic, cadmiu si plumb in mancarea pentru bebelusi

Substante nocive sanatatii au fost descoperite in produsele unor branduri renumite in fabricarea alimentelor pentru copii - HiPP, Nestle, Organix, Holle."Alarmant este faptul ca mancarea contine cantitati de substante toxice precum arsenic, cadmiu, plumb si uraniu, a carei sursa provine, in principiu, din materia prima folosita in productie

Analizele de laborator efectuate la Institutul Karolinska releva ca orezul Porridge de la HiPP contine 7,3 miligrame de arsenic, 0,38 mg de cadmiu si 0,26 mg de plumb.

"Mic dejun cu banana si piersica" are 1,7 miligrame de arsenic, 0,13 mg de cadmiu si 0,33 mg de plumb. Si in produsele Nestle a fost semnalata prezenta unor cantitati asemanatoare de substante nocive.

Reprezentantii marcilor testate sustin ca nu exista niciun fel de risc in consumul produselor comercializate, prezenta substantelor nocive fiind extrem de redusa, sub limita legal admisa.

Cercetatorii suedezi recomanda mentinerea la cote cat mai reduse a compusilor nocivi in produsele alimentare destinate bebelusilor, evidentiind faptul ca nivelul concentratiei de arsenic din mancarea realizata pe baza de orez ridica semne de ingrijorare. Ei recomanda producatorilor selectionarea ingredintelor din zone in care concentratia de arsenic prezenta in sol sa fie la cel mai scazut nivel posibil.

In urma cu doi ani, Agentia pentru Standarde in Alimentatie din Marea Britanie (FSA) a emis o avertizare oficiala asupra contaminarii cu arsenic a orezului cu lapte, solicitand parintilor sa-l elimine din masa bebelusilor.

Oficialii britanici de la FSA vor continua demersurile de sesizare a Comisiei Europene prin care solicita un studiu asupra efectelor pe termen lung asupra dezvoltarii bebelusilor care consuma produse alimentare contaminate.

Arsenicul, o substanta otravitoare, este asociat cu dezvoltarea mai multor forme de cancer. Problema contaminarii granelor cu arsenic a fost deja mediatizata si provine de la folosirea anumitor pesticide la cresterea cerealelor.

sursa: Jurnalul.ro

Studiu: Tinerele mame, mai putin preocupate de propria lor silueta... VIDEO! Tratamentul care te face perfecta, fara bisturiu...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri