- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
"Alarmant este faptul ca mancarea contine cantitati de substante toxice precum arsenic, cadmiu, plumb si uraniu, a carei sursa provine, in principiu, din materia prima folosita in productie
Analizele de laborator efectuate la Institutul Karolinska releva ca orezul Porridge de la HiPP contine 7,3 miligrame de arsenic, 0,38 mg de cadmiu si 0,26 mg de plumb.
"Mic dejun cu banana si piersica" are 1,7 miligrame de arsenic, 0,13 mg de cadmiu si 0,33 mg de plumb. Si in produsele Nestle a fost semnalata prezenta unor cantitati asemanatoare de substante nocive.
Reprezentantii marcilor testate sustin ca nu exista niciun fel de risc in consumul produselor comercializate, prezenta substantelor nocive fiind extrem de redusa, sub limita legal admisa.
Cercetatorii suedezi recomanda mentinerea la cote cat mai reduse a compusilor nocivi in produsele alimentare destinate bebelusilor, evidentiind faptul ca nivelul concentratiei de arsenic din mancarea realizata pe baza de orez ridica semne de ingrijorare. Ei recomanda producatorilor selectionarea ingredintelor din zone in care concentratia de arsenic prezenta in sol sa fie la cel mai scazut nivel posibil.
In urma cu doi ani, Agentia pentru Standarde in Alimentatie din Marea Britanie (FSA) a emis o avertizare oficiala asupra contaminarii cu arsenic a orezului cu lapte, solicitand parintilor sa-l elimine din masa bebelusilor.
Oficialii britanici de la FSA vor continua demersurile de sesizare a Comisiei Europene prin care solicita un studiu asupra efectelor pe termen lung asupra dezvoltarii bebelusilor care consuma produse alimentare contaminate.
Arsenicul, o substanta otravitoare, este asociat cu dezvoltarea mai multor forme de cancer. Problema contaminarii granelor cu arsenic a fost deja mediatizata si provine de la folosirea anumitor pesticide la cresterea cerealelor.
sursa: Jurnalul.ro