Un psiholog din Marea Britanie considera ca parintii ar trebui sa depuna eforturi si mai mari pentru a limita timpul pe care copii si-l petrec uitandu-se la televizor sau jucandu-se la calculator.
In medie, copii au acces la cinci dispozitive electronice cu ecrane si folosesc mai mult de unu in acelasi timp. Aceste activitati sunt inceputul uni stil de viata sedentar pentru copii si pot provoca diabet de tipul doi sau boli de inima.
Doctorul Aric Sigman este ingrijorat si de faptul ca din acest motiv s-ar putea modifica si creierele copiilor in timp ce se dezvolta.
In cadrul unor studii s-a demonstrat ca exista diferente intre creierele copiilor care se joaca pe calculator si ale celor care nu fac acest lucru. Nu se stie insa daca jocurile produc aceste diferente sau copiii cu o anumita structura a creierului simt nevoia sa se joace pe computer.
Psihologul britanic este de parere ca prea mult timp petrecut in fata unui ecran poate altera felul in care creierul gestioneaza sistemul de recompense si poate duce la dependenta.
Foto: hollywoodlife.com
Cea mai mica inima artificiala, implantata unui bebelus in varsta de 16 luni... 10 lucruri pe care nu le stiai despre McDonald's...