Atunci când ai luat decizia de a-ți cumpăra propriul apartament, trebuie să te pregătești pentru una din cele mai importante zile din viața ta, aceea în care te vei transforma din chiriaș în proprietar. Nu spune nimeni că schimbarea adresei sau mutatul propriu-zis vor reprezenta o bătaie de cap pentru tine și membrii familiei tale, însă e bine să fii organizat și să termini totul într-un timp cât mai scurt, ca să te poți bucura cât mai curând de intimitatea propriului tău spațiu, pe care în sfârșit îl poți amenaja fără a mai cere acordul nimănui. Am pregătit pentru tine 10 sfaturi care să îți simplifice tot procesul mutării, mai ales dacă o faci pe cont propriu, fără ajutorul vreunei firme specializate în domeniu. Iată cum te poți organiza eficient pentru Marea Mutare.
Pregătește o cutie cu strictul necesar. Doar printr-o minune vei reuși să termini cu mutatul într-o singură zi. Cel mai probabil, la fel ca oricine altcineva care își planifică o schimbare de domiciliu, vei termina toată treaba în cel puțin două zile. E foarte important să ai pregătit un bagaj care să conțină lucruri esențiale pentru „supraviețuirea” în prima noapte, când se presupune că ai ajuns în noua locație, dar nu ai reușit să muți totul. Începe cu produsele de igienă, continuă cu cel puțin un set de haine și nu uita de câteva vase în care îți poți prepara micul dejun. Nimic nu se compară cu câteva felii de pizza, rămase de cu seară, la mic dejun, însă ar fi bine să ai cum să-ți prepari o cafea sau un ceai, ca să începi ziua în plină energie și entuziasm. Poate ar fi bine să nu uiți nici laptopul.
Folosește cutii mari din plastic. Transparența acestora îți va permite să găsești într-un timp mult mai scurt decât te-ai putea aștepta obiectele de care ai nevoie pentru început în noua locație, cum ar fi produsele de curățat sau un set de bucătărie, pentru prima masă luată împreună în casa cea nouă.
Transportă cu grijă obiectele fragile. Ca să te asiguri că setul de pahare primit moștenire nu va ajunge cioburi la destinație, învelește fiecare obiect fragil într-un material care îi va asigura protecție, cum ar fi bucăți de ziare, folie cu bule sau chiar haine, dacă vrei să ocupi cât mai puțin spațiu în bagaje.
Nu uita să denumești fiecare cutie în parte cu mici detalii despre ce conține aceasta. La destinație îți va fi mult mai ușor să despachetezi și să așezi totul în ordine.
Nu uita să securizezi recipientele desfăcute. Produsele cosmetice sau cele de curățenie se pot vărsa foarte ușor la transport, așa că nu uita să le sigilezi cu o bucată de bandă adezivă sau cu o bucată de celofan, ca să nu te trezești cu conținutul lor pe hainele din bagaje.
Așază farfuriile vertical, ca pe discurile de vynil. Astfel, există șanse mult mai mici să se spargă în timpul transportului.
Folosește pungile de sandvisuri pentru a nu rătăci articolele mici. Dacă ai desfăcut o masă ori o altă piesă de mobilier și ți-au rămas multe șuruburi sau vrei să te asiguri că bijuteriile tale nu se vor pierde printre alte accesorii, sigilează-le, pe categorii, în pungile speciale cu fermoar sau sigiliu.
Fotografiază spatele aparatelor. Dacă ai un PC sau un televizor în care intră mai multe cabluri decât doar cel de alimentare, nu uita să faci o poză cu fiecare, ca să câștigi timp atunci când va trebui să le asamblezi la loc.
Termină de strâns totul înainte să apară prietenii sau cine s-a oferit să te ajute cu transportul obiectelor pe care urmează să le duci la noua locație.
Înainte să începi mutarea, fă un drum până la noua locație și fă o curățenie generală, ca să îți începi traiul în noua locuință în siguranță.
Dacă încă nu ai găsit locul ideal pentru tine, poți să arunci o privire pe Storia.ro, acolo unde te așteaptă oferte pentru locuințe din toate orașele din țară, de la case în București până la apartamente de vânzare în Târgu Jiu. Succes!
Gatitul foarte sanatos cu ajutorul oalelor din ceramica si marmura... Veste URIAȘĂ pentru mămici! Ajutor în valoare de 500 DE LEI. Legea a intrat în Senat...