Asa a aparut si masajul anticelulitic. Pe langa faptul ca masajul are proprietatea de a destinde, el influenteaza circulatia limfatica si favorizeaza eliminarea toxinelor.
"Masajul anticelulitic nu va da rezultate daca nu este corelat cu o alimentatie echilibrata. Munca masorului este in zadar daca pacientul nu este dispus sa reduca stratul de grasime si sa adopte o alimentatie bogata in legume si fructe", precizeaza Cristina Balanescu, medic primar medicina generala cu competenta in terapii complementare de la Centrul de Sanatate Clar Med.
Masaj cu zat de cafea si ulei de masline
Uleiul de ardei iute, aplicat prin masaj, restabileste circulatia vaselor sangvine din tesutul adipos subcutanat si combate foarte eficient celulita.
Acesta prezinta avantajul ca se poate prepara acasa. Se umple un borcan de 400 ml cu ardei iute si se indeasa, peste care se toarna ulei de masline.
"Atentie foarte mare! Nu se va aplica zilnic, ci la 4-5 zile, pentru ca poate provoca iritatii", atrage atentia medicul Cristina Balanescu. In zilele de pauza, se pot folosi uleiuri care tonifica pielea, cum este cel de lavanda.
Tot pentru stimularea circulatiei, se poate folosi uleiul din seminte de mustar, singur sau in amestec, in parti egale, cu ulei de scortisoara si ulei de lavanda.
Eficient este si masajul cu zat de cafea si ulei de masline. Acesta prezinta un dublu avantaj: exfoliaza si reduce celulita.
Masajul manual anticelulitic presupune manevre intense si rapide, astfel incat sa se obtina o activare a circulatiei sangelui la nivelul pielii.
Prin urmare, "masajul anticelulitic trebuie sa fie puternic. Nu inseamna ca trebuie sa se invineteasca pielea", mentioneaza medicul Cristina Balanescu.
Contra celulitei se pot folosi si creme anticelulitice mai grase sau uleiuri de masaj imbogatite cu substante anticelulitice. Momentul potrivit pentru masajul anticelulitic este dimineata, deoarece pielea si muschii sunt relaxati. In cazul in care problema ta numita celulita este la inceput, ai toate sansele ca doar prin masajul de dimineata sa stopezi acest fenomen.
Alternativ
Aplicatiile calde-reci reprezinta o metoda eficienta de atenuare a aspectului de coaja de portocala, prin imbunatatirea circulatiei in zona respectiva.
Se va face mai intai o aplicatie prin masaj cu ulei de ardei iute, care incalzeste zona, apoi se spala cu apa si sapun, iar dupa cinci minute se aplica ulei de eucalipt sau de menta, care raceste. Se indeparteaza si dupa cinci minute se aplica din nou uleiul care incalzeste. Aceste aplicatii pot fi repetate de 10 ori.
Citeste jurnalul.ro
VIDEO! Sarcina: elibereaza-te de stres, pentru a nu-l transmite copilului... Marti ai "Goldilocks si cei trei ursuleti" pe DVD...