Insa totul vine cu un pret, iar mediul inconjurator este cel mai mare perdant, mai ales cand ne gandim la tonele de gunoaie produse. Decoratiunile si ornamentele reprezinta una dintre cele mai mari categorii de obiecte care ingroasa stratul de gunoaie. Sunt multe tipuri de poluanti in acest segment, de la cele mai ieftine ornamente din plastic pana la ciocolatele impachetate in folie de aluminiu. Dar exista un mod prin care poluarea poate fi evitata sau considerabil redusa: sa iti faci singur decoratiunile si ornamentele de Craciun.
Potrivit specialistilor, in actualul climat economic, confectionarea propriilor decoratiuni si cadouri este in mod cert o practica din ce in ce mai la moda, fiind si o cale foarte buna catre reducerea amprentei de carbon, precum si a reducerii cheltuielilor. In plus, reciclarea materialelor, care ar fi ajuns oricum la gunoi, prin transformarea lor in decoratiuni de Craciun este si o ocazie de a petrece mai mult timp cu familia si prietenii in perioada sarbatorilor de Craciun. Iar numai prin simplul fapt ca nu cumperi ornamente contribui activ la prevenirea schimbarilor climatice.
Fie ca e vorba de resturi de material textil, de pungi de plastic sau de conuri de brad acestea pot fi transformate in globuri inedite, ghirlande sau alte minunatii decorative numai bune pentru perioada Craciunului.
Coronite din materiale folosite
Iti poti face propria coronita din benzi textile, orice fel de vechituri si chiar pungi de plastic. Indoaie un umeras vechi din sarma sub forma unui cerc si acopera-l cu doua file de ziar fixandu-le cu banda adeziva (o fila ar trebui sa ajunga pentru jumatate de cerc). Apoi ia banda textila sau pungile colorate din plastic si taie fasii lungi de 8 cm, apoi leaga-le sub forma de fundite una langa alta pe cerc. Acopera carligul fostului umeras cu o fundita de aceeasi culoare ca a sa daca nu l-ai taiat.
Sursa: Antena3