Antena Căutare

Vrei un loc de munca? Iata cuvintele pe care trebuie sa le scoti din CV!

Criza economica este departe de a se fi incheiat, iar un loc de munca decent este tot mai greu de gasit. Daca in afli in cautarea unui loc de munca orice sfat care sa te aduca mai aproape de obiectivul stabilit este bine venit.

Cu siguranta ca ai citit si pus in aplicare multe sfaturi bune in ceea ce priveste scrierea unui CV. Probabil ca ti-ai parcurs cu atentie, chiar de mai multe ori CV-ul pentru a fi sigur ca vei putea sa-i impresionezi "vanatorii de capete". De aceasta data nu vei primi sfaturi de ce ar trebui sa scrii intr-un CV, daca esti in cautarea unui loc de munca, ci ce n-ar trebui sa apara intr-unul. Este vorba despre anumite cuvinte care, desi la prima vedere te ajuta, de fapt te coboara in ochii unui posibil angajator. Elimina-le si astfel vei lua fata altor candidatii, iar CV-ul tau nu va arata precum cel al concurentilor tai.

Fiecare cuvant din CV ar trebui sa-ti scoata in evidenta calitatile si talentele, relateaza forbes.com. Daca nu fac asta, inseamna ca locul lor nu e acolo. Pune mana pe un creion rosu si scoate-le din CV-ul tau pentru totdeauna.

Elimina obiective profesionale pentru a gasi mai usor un loc de munca

Foarte putine CV-uri nu incep cu "Obiective profesionale: sper ca pozitia X sa-mi permita sa-mi folosesc abilitatile si experienta intr-un mediu dinamic care promoveaza dezvoltarea". Suna cam plictisitor nu-i asa? In plus, nici nu te ajuta prea mult. Gandeste-te ca partea de inceput a CV-ului trebuie sa atraga atentia directorului de resurse umane asupra ta. De aceea, foloseste partea aceasta pentru realizarile tale profesionale si nu pentru ceea ce speri sa obtii de la noul job.

Articolul continuă după reclamă

Experienta nu te ajuta sa gasesti un loc de munca

Poti avea experienta in ceva dupa ce ai facut lucrul respectiv o singura data sau de nenumarate ori timp de 10 ani. Asa ca renunta la acest termen neclar. Daca vinzi masini si treci experienta in vanzari automobile, esti tot neclar. Mai bine spui: in perioada X am vandut atatea masini, ceea ce a dus la cresterea vanzarilor in magazin cu Y%. Acum, cel care iti citeste CV-ul stie exact pe ce se bazeaza experienta ta si ce rezultate clare ai obtinut.

Elimina din CV sintagma team player. Nu te va ajuta sa obtii un loc de munca

Spre exemplu daca ti-ai crea un profil de matrimoniale online nu ti-ai trece la calitati "amuzant", ci ai si scrie ceva amuzat, o gluma, un banc, care sa demonstreze faptul ca ai simtul umorului. Exact la fel stau lucrurile si cand este vorba despre un CV. Este mult mai eficace daca in el sunt trecute actiunile si realizarile tale si nu doar o insiruire de calitati pe care pretinzi ca le ai. In loc de team player, spune: "Am condus o echipa formata din 10 oameni pentru a face X si am obtinut urmatoarele rezultate". Folosind un exemplu concret vei arata exact ce ai realizat. Doar pretinzand ca ai o anumita calitate nu are acelasi efect ca atunci cand o demonstrezi prin fapte.

Cuvantul "dinamic" nu te ajuta sa gasesti mai repede un loc de munca

De vreme ce CV-ul este facut pentru a scoate in evidenta abilitatile tale cele mai bune, unele dintre trasaturile tale de personalitate ar trebui sa fie decise de specialistul in resurse umane. Cum sa creada intervievatorul ca tu esti o persoana dinamica, doar pentru ca apare pe o bucata de hartie? Cand iti scrii CV-ul trece doar ceea ce poate fi cuantificat, succese, rezultate palpabile etc. Asteapta pana la interviu. Acolo poti sa-ti demonstrezi dinamismul, entuziasmul sau energia.

Elimina "Referinte la cerere". Nu te ajuta sa obtii un loc de munca

Aceste cuvinte nu fac decat sa ocupe un spatiu valoros. Daca o companie vrea sa-ti ofere un loc de munca atunci iti va cere si referinte. Nu este nevoie sa scrie despre ceva evident. Mai bine utilizezi acel spatiu pentru a oferi mai multe detalii despre abilitatile tale si depre rezultatele obtinute.

Citeste si Sfatul Parintilor!

FOTO: hepta.ro

Reteta zilei: Tocanita de porc cu morcovi si chimion... Vezi ce alimente sunt interzise copiilor mici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei Joi, 31.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x