Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

5 modalități prin care poți îmbunătăți gustul cafelei tale de dimineață

O cană de cafea la primele ore ale dimineții este, pentru mulți dintre noi, cea mai bună soluție pentru a ne trezi și a ne încărca cu energie pentru prima parte a zilei. Însă atunci când o prepari la fel în fiecare dimineață și intri într-o rutină, s-ar putea ca gustul ei să nu ți se mai pară la fel de satisfăcător.

O cană de cafea la primele ore ale dimineții este, pentru mulți dintre noi, cea mai bună soluție pentru a ne trezi și a ne încărca cu energie pentru prima parte a zilei. Însă atunci când o prepari la fel în fiecare dimineață și intri într-o rutină, s-ar putea ca gustul ei să nu ți se mai pară la fel de satisfăcător.

Vestea bună este că nu e nevoie să renunți la cafea o perioadă doar pentru a-i redescoperi apoi aroma, ci este suficient să schimbi câteva mici detalii din rutina ta pentru a varia gustul băuturii tale matinale:

Alege un alt tip de boabe de cafea

Dacă folosești aceeași cafea de ani de zile, s-ar putea ca o schimbare să îți prindă bine. Găsești în comerț o selecție variată de boabe întregi sau cafea măcinată, de specialitate, astfel încât să poți testa mai multe până când o găsești pe cea care îți place cel mai mult. Boabele măcinate chiar înainte să îți prepari cafeaua îi vor da băuturii o aromă incredibilă și o savoare pe care nu ai mai întâlnit-o până acum. Singurul dezavantaj este că va trebui să le râșnești zilnic, iar ritualul tău de dimineață îți va răpi ceva mai mult timp.

Depozitează corect cafeaua

Indiferent că este vorba despre boabe de cafea sau de una proaspăt râșnită, aceasta trebuie depozitată într-un borcan sau recipient închis etanș, la răcoare, într-un loc uscat și întunecos. Ai grijă ca dulapul în care o ții să nu se afle deasupra aragazului sau cuptorului cu microunde, întrucât căldura degajată de aparatele electrocasnice îi poate afecta gustul.

Încearcă o metodă diferită de preparare

Dacă obișnuiești să-ți prepari cafeaua la ibric în fiecare dimineață, poți testa și o altă metodă de preparare, una care să implice mai puțin efort din partea ta. Mulți dintre cei care preferă cafeaua la ibric sunt încântați de gustul pe care îl obțin atunci când o prepară la presa franceză sau într-o cafetieră cu filtru. Multe dintre cafetierele moderne au și râșniță integrată, astfel încât cafeaua să fie mereu proaspătă. Altele îți permit să setezi inclusiv intensitatea băuturii, în timp ce altele au ceas și cronometru, care îți permit să stabilești ora la care cafetiera să pornească, așa încât să te trezești dimineața cu cafeaua gata făcută.

Curăță și igienizează echipamentul de preparare

Dacă ai uneori senzația că băutura ta preferată a căpătat un miros specific sau un gust neobișnuit, s-ar putea să fie din cauza depunerilor acumulate pe filtrul de cafea sau în interiorul râșniței. Reziduurile acumulate în timp trebuie îndepărtate periodic, astfel încât ele să nu afecteze gustul cafelei. Majoritatea cafetierelor pot fi curățate cu ajutorul unui ciclu de apă care să îndepărteze reziduurile depuse în timp. În cazul unui espressor, s-ar putea să fie nevoie să cureți piesă cu piesă și să igienizezi părțile acestuia cu oțet, pentru a îndepărta depunerile de calcar. Ține întotdeauna cont de indicațiile de pe manualul de instrucțiuni, așa încât să nu deteriorezi piesele mașinii tale de cafea.

Testează îndulcitori sau lapte degresat

Gustul cafelei tale este influențat și de cum obișnuiești să o bei. Unele persoane preferă cafeaua simplă, neagră, altele nu o pot bea fără lapte și zahăr, în timp ce alți oameni adaugă esență de vanilie, scorțișoară și o linguriță de frișcă în cafeaua de dimineață. Indiferent cum preferi să-ți bei cafeaua, poți testa mai multe variații ale metodei tale clasice de preparare. De exemplu, poți încerca să înlocuiești zahărul cu scorțișoară, cu un îndulcitor sau cu miere. Poți înlocui creamerul pudră cu o frișcă lichidă. Poți testa esențe de vanilie, rom, migdale sau un sirop de arțar pentru a vedea cum se schimbă gustul băuturii tale matinale. Toate aceste idei te pot ajuta să descoperi arome cu totul noi și să ieși puțin din rutina cafelei de dimineață, astfel încât să te bucuri de un gust mai intens și mai plăcut.

Sursa foto: Viktoria Alipatova from Pexels

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro