Cum se confiaza ghimbirul
Ghimbirul se foloseste crud, pudra sau confiat. Ghimbirul conservat se prepara din rizomi tineri, care sunt taiati feliute si fierti intr-un sirop de gros de zahar. Bucatile de ghimbir si zaharul se conserva impreuna.
Pentru confiere, dupa fierberea in zahar se pune la uscat la aer si se ruleaza in zahar. Cantitati: 1,2 kg de ghimbir, 500 de g zahar tos (pentru prima zi), 100 g zahar (pentru a doua zi) si 300 de ml de apa. Se taie feliile de ghimbir si de fierb in apa impreuna cu zaharul, pana se patrund usor. Se scot a doua zi feliile de ghimbir din sucul rezultat si se amesteca impreuna cu 100 de g de zahar, dupa care se pun la uscat timp de 4 zile.
Prospetimea alimentelor
E bine sa cumperi produse ambalate in sticle si borcane si sa nu manaci/gusti direct din ele! Odata cu lingura intra o cantitate (infima) de ferment natural in produs, astfel ca el va fermenta si in frigider.
Controleaza periodic produsele tinute la frigider; daca nu s-au consumat la timp, dupa deschidere, sau deja sunt expirate, trebuie aruncate, altfel se produc spori de mucegai de la care se altereaza toate alimentele din frigider.
Daca ai tinut ceva timp in frigider o mancare mucegaita, spala si igienizeza intregul frigider; lucrarea trebuie facuta oricum de cel putin doua ori pe an (primavara si toamna).
Daca esti pasionata de facut prajituri, asigura-te ca toate ingredientele sunt proaspete. Innoieste-ti in mod regulat rezervele de praf de copt, bicarbonat de sodiu, esenta de vanilie, arome si condimente, faina si zahar.
Creme pentru prajituri
Reusita unei prajituri depinde de calitatea cremei. Noi iti dam reteta cremei cu nuci. Ingrediente: 200 g unt, 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie, 2 galbenusuri, 150 g nuci macinate fin. Preparare: Intr-un castron, se freaca bine untul (tinut la temperatura camerei) cu zaharul pudra si cele doua galbenusuri pana cand se face spuma. Se adauga nucile macinate.
Invata sa congelezi aluatul pentru paine
Aluatul framantat, dar necrescut, se introduce intr-o punga frigorifica unsa in prealabil cu ulei pe interior. Din punga nu se va scoate tot aerul, deoarece coca va creste incet-incet pana cand se va congela complet.
Cand vei folosi aluatul, il scoti de la congelator, lasandu-l sa se dezghete in frigider, peste noapte, unde coca va creste treptat, pana a doua zi. Dimineata, scoti coca din frigider, o lasi la temperatura camerei, apoi o prelucrezi.
sursa: revista Felicia
foto: http://www.omegaaltise.com.au
Ce este ... risotto?... Gatitul de vara in 10 idei simple...