- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Astfel ca supele, ciorbele din legume, mâncărurile cât mai simplu gătite, preparate la grătar sau fierte sunt binevenite. În afară de legumele și fructele de sezon, pot fi consumate si sortimente de legume și fructe congelate, care își păstrează proprietățile nutritive.
În direct dintr-un magazin de fructe și legume, reporterul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, Adina Lăcătușu, ne recomandă cele mai noi soiuri de fructe și legume cu care ne putem răsfăța primăvara aceasta pentru a ne spori imunitatea organismului.
După cum spun nutriționiștii, cu cât fructele și legumele sunt mai colorate cu atât sunt mai bogate în vitamine și nutrienți.
De asemeni, tot nutriționiștii ne recomandă să consumăm fructele și legumele specifice sezonului în care ne aflăm.
De exemplu, mai nou pe pață găsim frunze de mangold, de diferite tipuri și culori, cunoscut ca sfecla elvețiană, o plantă originară din zonele litorale ale Europei și Asiei, cultivată în special pentru pețiolul și nervura mediană cărnoasă și recunoscută pentru conținutul ridicat în minerale și vitamina A. Modalitățile de pregătire a frunzelor de mangold sunt asemănătoare cu cele ale spanacului.
- Citiți și Ce ar trebui să conțină coșul de cumpărături în perioada de post pentru a ne hrăni sănătos!
Mai găsim frunze de kale, extrem de bogate în nutrienţi, de unde și renumele de superfood. Frunzele de kale reprezintă o adevărată sursă de vitamine şi minerale, dar pentru a ne bucura la maxim de calităţile vindecătoare ale acestora, este recomandat să le consumăm crude.
Mai găsim, printre altele și lăstari de broccoli și măcriș, pe care le putem adăuga în salate, în smoothie-ri, pentru un plus de vitamine și de prospețime.
Pe lângă legumele de sezon, există o varietate mai nouă de fructe de sezon, frumos colorate și gustoase.
Dintre acestea, kivi galben cunoscut ca fiind de trei ori mai bogat in vitamina C decât portocalele și este cel mai bun aliat pentru circulația sanguină.
Mai găsim ananasul alb, un alt fruct bogat în vitamina C, al cărui consum aduce multe beneficii organismului. Este foarte bogat în antioxidanți, sporind imunitatea și protecția împotriva radicalilor liberi. Unul dintre cele mai importante beneficii ale consumului său, este acela că ajută foarte mult la protecția ficatului, dar are și efect antihelmintic ajutând foarte mult digestia.
Și ca o paranteză, orice gospodină s-ar bucura foarte mult ca de 8 martie să primească în dar un coș cu fructe și legume de sezon!