Pentru că se apropie postul Paștelui și mulți vor încerca să adopte o alimentație raw vegană în această perioadă, o alimentație sănătoasă bazată pe legume, cereale și fructe.
Se știe că alimentele crude au o mare valoare nutritivă, dacă nu sunt supuse tratamentului termic își vor păstra toți nutrienții intacți.
O calitate a alimentației raw vegană este aceea de a detoxifica organismul și a îmbunătăți digestia.
Alimentația raw vegană ne furnizează toți macro și micronutrienții necesari: proteine, acizi grași esențiali, minerale, vitamine și zaharuri simple.
Alimentația raw vegană are efect anti îmbătrânire datorită antioxidanților care se găsesc în fructe și legume și în plus, ne crește nivelul de energie și vitalitate.
Iată ce pot consuma persoanele care vor să adopte alimentația raw vegană:
- Supă cremă de broccoli cu cânepă decorticată
- Ciorbă de fasole albă
- Sushi cu quinoa și legume
- Drob de ciupoerci
- Pâine din făină integrală
- Ciorbă pleurotus cu cremă de caju
- Sarmale cu hrișcă și ciuperci, cu mămăliguță și cremă de caju
- Grill din pleurotus cu țelină trasă la tigaie cu sos de usturoi și salată
- Supă cremă de roșii cu busuioc
- Falafel cu piure de morcovi
- Salată de țelină cu turmeric
De reținut, însă, că această alimentație raw vegană, ca și alimentația bazată pe produse din carne poate aduce kilograme în plus dacă nu este administrată corect, întrucât este bogată în proteine și grăsimi naturale!