Antena Căutare

Ce tipuri de carne este bine să eviți să cumperi din supermarketuri. Măcelarii explică motivul

Produsele alimentare pe care le consumă oamenii le influențează sănătatea. Măcelarii cu experiență dezvăluie ce ar trebui să evităm în marile magazine.

Galerie
Cinci tupuri de carne pe care este mai bine să le eviți în supermarketuri | ProfiMedia

În societatea de astăzi, când timpul pare să nu mai fie de ajuns, mulți oameni trăiesc pe repede înainte și așa își fac și cumpărăturile. Astfel că, nu mai ajuns în piețe de specialitate și se mulțumesc cu produsele pe care le găsesc în supermarketuri sau la magazinele de pe lângă casă.

Citește și: Alimentul preferat al românilor face ca producția lui să fie de 2 ori mai mare decât înainte de 1989. Ce este

Ce tipuri de carne este bine să eviți să cumperi din supermarketuri. Măcelarii explică motivul

Măcelarii cu experiență trag un semnal de alarmă în ceea ce privește anumite produse din carne pe care oamenii le găsesc în supermarketuri. Aceștia susțin că respectivele alimente nu se ridică la standardele de calitate ale măcelăriilor specializate.

Articolul continuă după reclamă

Gustul autentic, dar și nivelul de calitate și de siguranță sunt date de elemente esențiale, precum prospețimea produselor din carne și modul de procesare al acestora.

Potrivit unei surse, măcalarii evită să cumpere din supermarketuri cinci tipuri de carne.

Citește și: Sarmale de post ca la bunica. Ingredientul secret care le dă gustul copilăriei

Carnea tocată de vită și de pui

Deoarece carnea tocată din marile lanțuri de magazine provine din procesări la scară mare, există un risc crescut de contaminare.

Totodată, gustul nu este întotdeauna savuros, dat fiind faptul că rezultatul este un amestec din diferite bucăți de carne, de asemenea de calitate diversă.

În schimb, în măcelăriile de specialtate, carnea tocată este făcută din resturi de mușchi de calitate superioară. De asemenea, sunt tocate pe loc, ceea ce asigură prospețimea produsului, dar și un conținut scăzut de grăsime.

Citește și: Cât timp rezistă carnea gătită sau mezelurile la frigider sau în congelator, în funcție de tipul acestora

Peștele și fructele de mare ”proaspete”

Dacă nu există o sură de apă în apropiere, prospețimea peștilor din supermarketuri este îndoielnică.

Măcelarii profesioniști recomandă achiziționarea fructelor de mare congelate, deoarece acest proces se întâmplă rapid la bordul vaselor de pescuit, ceea ce înseamnă un gust mai bun și un produs care nu și-a modificat textura.

Citește și: Neatza cu Răzvan și Dani, 1 octombrie 2024. Rețetă de paste cu dovlecei și carne de vită. Ce ingrediente a folosit Nicolai Tand

Carnea de vită maturată

Carnea maturată uscată este realizată în urma unui proces complet, cu echipamente și condiții speciale. Temperatura și umiditatea trebuie să fie atent controlate. Aceste metode nu sunt, de obicei, disponibile în supermarketuri.

În schimb, acest tip de carne poate fi cumpărat din măcelăriile de specialitate pentru a asigura un gust intens și o textură fragedă, deloc gumoasă.

Citește și: Se spală sau nu carnea de pui înainte de a fi gătită? Specialiștii răspund la întrebarea care stă pe buzele tuturor gospodinelor

Carnea cu os

Găsite din abundență în marile magazine, produsele din carne cu os este mai bine să fie evitate. Potrivit specialiștilor, acestea sunt sensibile la temperaturi și pot dezvolta un miros neplăcut dacă nu sunt manipulate corespunzător. De asemenea, depozitarea lor poate duce rapid la contaminare.

Prospețimea acstui tip de carne în supermarketuri este îndoienică. În timp ce, în măcelării, stocurile sunt reînnoite frecvent, iar depozitarea acestora se face la temperaturile corespunzătoare.

Citește și: Autoritățile revin asupra deciziilor cu privire la carnea de pui vopsită. Acum ANSVSA susține că puiul „poate fi consumat”

Pateuri, terrine și organe

Pateurile și terrinele necesită un proces complex de preparare, precum și temperaturi optime pentru a menține prospețimea. În supermarketuri, aceste produse trec prin mai multe serii de dezghețare, ceea ce le afectează prospețimea, aroma și textura.

Din nou, în măcelăriile de specialitate, aceste produse sunt preparate corect și depozitate în condiții optime, astfel încât să-și păstreze propețimea.

Citește și: Cât timp se păstrează friptura de miel în frigider de fapt. La ce să fii atent înainte să o consumi

Calitatea produselor alimentare pe care le consumă oamenii este un indicator important. Însă ele au nevoie și de o manipulare și depozitare corecte pentru a asigura siguranța unei experiențe culinare aparte.

Rețetă de spanakopita. Prepară cea mai îndrăgită plăcintă cu spanac din lume chiar la tine acasă... Rețetă de pâine fără făină care a devenit virală în mediul online. Cum se prepară...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 8 ianuarie 2025. Super joc! Iată cum s-au descurcat concurenții de la ”Power Couple România”, Radu și Alexandra Bucălaie
Super Neatza, 8 ianuarie 2025. Super joc! Iată cum s-au descurcat concurenții de la ”Power Couple România”, Radu și Alexandra Bucălaie Miercuri, 08.01.2025, 10:11
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x