- Emoția unui nou început. Premiera "Iubire cu parfum de lavandă", un serial original, AZI pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
În societatea de astăzi, când timpul pare să nu mai fie de ajuns, mulți oameni trăiesc pe repede înainte și așa își fac și cumpărăturile. Astfel că, nu mai ajuns în piețe de specialitate și se mulțumesc cu produsele pe care le găsesc în supermarketuri sau la magazinele de pe lângă casă.
Ce tipuri de carne este bine să eviți să cumperi din supermarketuri. Măcelarii explică motivul
Măcelarii cu experiență trag un semnal de alarmă în ceea ce privește anumite produse din carne pe care oamenii le găsesc în supermarketuri. Aceștia susțin că respectivele alimente nu se ridică la standardele de calitate ale măcelăriilor specializate.
Gustul autentic, dar și nivelul de calitate și de siguranță sunt date de elemente esențiale, precum prospețimea produselor din carne și modul de procesare al acestora.
Potrivit unei surse, măcalarii evită să cumpere din supermarketuri cinci tipuri de carne.
Citește și: Sarmale de post ca la bunica. Ingredientul secret care le dă gustul copilăriei
Carnea tocată de vită și de pui
Deoarece carnea tocată din marile lanțuri de magazine provine din procesări la scară mare, există un risc crescut de contaminare.
Totodată, gustul nu este întotdeauna savuros, dat fiind faptul că rezultatul este un amestec din diferite bucăți de carne, de asemenea de calitate diversă.
În schimb, în măcelăriile de specialtate, carnea tocată este făcută din resturi de mușchi de calitate superioară. De asemenea, sunt tocate pe loc, ceea ce asigură prospețimea produsului, dar și un conținut scăzut de grăsime.
Citește și: Cât timp rezistă carnea gătită sau mezelurile la frigider sau în congelator, în funcție de tipul acestora
Peștele și fructele de mare ”proaspete”
Dacă nu există o sură de apă în apropiere, prospețimea peștilor din supermarketuri este îndoielnică.
Măcelarii profesioniști recomandă achiziționarea fructelor de mare congelate, deoarece acest proces se întâmplă rapid la bordul vaselor de pescuit, ceea ce înseamnă un gust mai bun și un produs care nu și-a modificat textura.
Carnea de vită maturată
Carnea maturată uscată este realizată în urma unui proces complet, cu echipamente și condiții speciale. Temperatura și umiditatea trebuie să fie atent controlate. Aceste metode nu sunt, de obicei, disponibile în supermarketuri.
În schimb, acest tip de carne poate fi cumpărat din măcelăriile de specialitate pentru a asigura un gust intens și o textură fragedă, deloc gumoasă.
Carnea cu os
Găsite din abundență în marile magazine, produsele din carne cu os este mai bine să fie evitate. Potrivit specialiștilor, acestea sunt sensibile la temperaturi și pot dezvolta un miros neplăcut dacă nu sunt manipulate corespunzător. De asemenea, depozitarea lor poate duce rapid la contaminare.
Prospețimea acstui tip de carne în supermarketuri este îndoienică. În timp ce, în măcelării, stocurile sunt reînnoite frecvent, iar depozitarea acestora se face la temperaturile corespunzătoare.
Pateuri, terrine și organe
Pateurile și terrinele necesită un proces complex de preparare, precum și temperaturi optime pentru a menține prospețimea. În supermarketuri, aceste produse trec prin mai multe serii de dezghețare, ceea ce le afectează prospețimea, aroma și textura.
Din nou, în măcelăriile de specialitate, aceste produse sunt preparate corect și depozitate în condiții optime, astfel încât să-și păstreze propețimea.
Citește și: Cât timp se păstrează friptura de miel în frigider de fapt. La ce să fii atent înainte să o consumi
Calitatea produselor alimentare pe care le consumă oamenii este un indicator important. Însă ele au nevoie și de o manipulare și depozitare corecte pentru a asigura siguranța unei experiențe culinare aparte.