Este un preparat delicios din cele mai îndrăgite sortimente de ciuperci: hribi, gălbiori și ghebe, acompaniate de smântână și o brânză nobilă.
Ingrediente pentru cea mai simplă și gustoasă mâncare din trei feluri de ciuperci:
- hribi
- ghebe
- gălbiori
- 1/2 ceapă
- 1 cățel
- 150 gr smântână dulce
- brânză nobilă
- rucola
- ulei de măsline sau unt
- verdeață
- sare și piper
Mod de preparare pentru cea mai simplă și gustoasă mâncare din trei feluri de ciuperci
Ceapa se toacă foarte fin, la fel și usturoiul și se călesc ușor în puțin ulei de măsline. Se adaugă cele trei tipuri de ciuperci, curățate de impurități, șterse cu prosoape de hârtie umezite și feliate mai grosier. Se lasă să fiarbă la foc mediu până se pătrund și își lasă sucul propriu.
- Din aceeași categorie, mai vedeți și Rețeta Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță!
Se adaugă smântâna, se mai lasă să fiarbă pentru 1-2 clocote, timp în care se asezonează gustul cu sare și piper. La final se adaugă brânza preferată și verdeață tocată.
- Deosebit de gustoasă este și Rețeta Supă cremă de gălbiori!
Mâncarea de ciuperci se servește pe un pat de rucola, pentru un plus de culoare și prospețime.Dacă se prepară și o mămăliguță clasică, sau una cu parmezan, deliciul va fi maxim.
Poftă bună!
Cum poți prepara Sushi de post. Cu ce poți înlocui peștele pentru a pregăti un deliciu sănătos...