Piureul este una dintre cele mai gătite garnituri de la noi din țară. Atât în restaurante, cât și acasă, acest fel de mâncare este printre cele mai solicitate și asta datorită faptului că este ușor de pregătit, iar cu gustul său nu dai niciodată greș. Iată trucul pe care să îl încerci în timp ce cartofii sunt la fiert!
De ce să adaugi o ceapă în apa în care fierbi cartofii
Multe gospodine pregătesc piureul după rețeta clasică și nu au auzit de acest secret de culise. Însă, experții culinari ne recomandă să fierbem lângă cartofi o ceapă, întrucât acest mic detaliu poate face diferența atât în ceea ce privește aroma, cât și textura preparatului, potrivit click.ro.
De regulă, gospodinele obișnuiesc să facă piureul după rețeta tradițională, fără să se abată prea mult de la ea: cartofi, unt și lapte sau smântână. De asemenea, nici cu pasul de fierbere a cartofilor nu își bat capul prea tare, ci îi lasă la fiert, fără niciun alt ingredient, ci doar cu puțină sare.
Cu toate acestea, bucătarii au descoperit, de-a lungul timpului, că ceapa pusă în apa de la cartofi în timp ce aceștia sunt pe foc potențează aroma finală a piurelui. Iar dacă alegi să tai ceapa în bucăți, atunci nu doar că vei avea parte de un preparat gustos, ci și unul foarte pufos, potrivit sursei citate mai sus.
Dacă vrei să dai pe spate orice gurmand, bucătarii pricepuți recomandă să mai adaugi la final, după ce ai pisat cartofii și ai încorporat toate elementele, o lingură sau două de brânză rasă ori mozzarella.
Brânza va oferi un plus de savoare piureului și va reuși să închege toată compoziția. Desigur, acest pas poate fi opțional, mai ales că mâncărurile trebuie să fie preparate după gustul fiecăruia.