- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Piureul de cartofi este una dintre cele mai îndrăgite garnituri în rândul românilor. Cu diferite tipuri de carne sau cu legume, acesta este potrivit atât la mesele de familie, cu preparate tradiționale, cât și la preparate ceva mai sofisticate sau poate chiar de tip fine dining, servite la restaurant.
Totuși, ceea ce face ca un piure să fie cu adevărat bun este nu doar textura, ci și gustul. Descoperă ce truc folosesc bucătarii pentru a obține un piure de cartofi pufos și gustos.
Ce truc folosesc bucătarii pentru a obține un piure de cartofi gustos și pufos. Secretul pentru a obține un preparat perfect
Piureul de cartofi este potrivit ca garnitură pentru numeroase tipuri de carne, de la pește și până la porc, vită, pui sau altele. Cu grătar, cu carne prăjită sau cu mici sau cârnați, această garnitură a devenit una dintre cele mai apreciate și și-a găsit loc printre mai toate meniurile restaurantelor.
Piureul de cartofi este apreciat nu doar la români, ci și în bucătăria franceză, engleză și nu numai. Totuși, indiferent de cultură sau de rețetă, toată lumea își dorește un singur lucru: un piure de cartofi gustos și pufos. Ce truc folosesc bucătarii pentru a obține preparatul perfect?
Citește și: Rețetă de Clătite cu aluat din piureul de cartofi rămas pentru a doua zi
Se pare că secretul ce ajută la obținerea unui piure gustos și extrem de pufos este untul. Cei care au urmărit emisiunea Chefi la cuțite știu că, de-a lungul celor 11 sezoane, Florin Dumitrescu a mărturisit faptul că un piure de cartofi este cu atât mai bun cu cât se pune o cantitate mai mare de unt.
Citește și: Cum alegi cartofii pentru prăjit sau fiert! Secretul știut doar de puțini români
În sezonul 11, atunci când i-a oferit cuțitul de aur lui Laurențiu Neamțu, Florin Dumitrescu a dorit să afle dacă acesta știe să facă piureul lui Joël Robuchon, celebrul bucătar francez care și-a pus amprenta în istoria gastronomiei mondiale. Acesta a fost momentul încare Laurențiu Neamțu a dezvăluit că rețeta de piure pufos și gustos conține 60% cartofi și 40% unt.
Untul conferă nu doar gust, ci ajută și la obținerea unei cremozități deosebite. Pentru un plus de savoare alege mereu un unt ce are un conținut ridicat de grăsime. Evită să folosești blenderul și încearcă să dai piureul de cartofi la final printr-o sită, ca să obții această textură perfectă, demnă de un preparat cu stele Michelin.