Ingrediente pentru rețeta Negrese cu unt de arahide:
- 225g unt de arahide (cu bucatele de arahide);
- 220g de ciocolata neagra, rupta in bucati;
- 280g de zahar brun fin;
- 3 oua medii;
- 100g de faina cu 1/2 lingurita de praf de copt.
Mod de preparare pentru rețeta Negrese cu unt de arahide:
1. Se pun deoparte cate 50g unt de arahide si ciocolata. Se incinge cuptorul la 180° C/gaz 4 si se tapeteaza cu hartie de copt o forma patrata, cu latura de 20cm. Se topeste usor untul de arahide ramas, ciocolata si tot zaharul intr-o tigaie, amestecand din cand in cand, pana ce zaharul este aproape topit. Se inchide focul si se foloseste o lingura de lemn pentru incorpora ouale, unul cate unul. Se incorporeaza si faina, apoi se toarna amestecul in forma.
2. Se topeste untul de arahide pus deoparte in cuptorul cu microunde 45 de secunde sau intr-o tigaie, pana devine lichid. Se stropeste prajitura cu acesta. Se da la copt 30-35 de minute pana ce prinde crusta, dar miezul tot pare un pic crud.
3. Se topeste ciocolata pusa deoparte, se stropeste cu ea prajitura si se lasa la racit in tigaie inainte de a fi taiata in bucati patrate.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Gustare simpla: Rețeta Rulouri de primavara... Reteta lui Vladutz: Carnati albi cu varza murata si piure...