- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Prajitura cu stafide, sherry si migdale:
- 250g stafide;
- 200ml sherry (vin de Xeres);
- 150ml iaurt gras;
- 150ml ulei;
- 3 oua;
- 140g faina;
- 100g migdale macinate;
- 2 lingurite praf de copt;
- 100g zahar brun;
- zahar pudra, pentru servire.
Mod de preparare pentru rețeta Prajitura cu stafide, sherry si migdale:
1. Asaza stafidele intr-un bol si adauga vinul, apoi lasa la marinat cel putin 30 de minute. Intre timp, incalzeste cuptorul la 180°C. Unge o tava de copt rotunda, adanca de 20cm, si asaza in tava o hartie cerata.
2. Amesteca iaurtul cu uleiul si ouale. Asaza restul de ingrediente uscate intr-un bol mare, toarna peste ele mixtura de iaurt, apoi amesteca pana se omogenizeaza. Adauga la aceasta compozitie jumatate din stafidele din vin, scurse si amesteca energic, apoi toarna compozitia in tava si niveleaza suprafata cu o lingura. Lasa la cuptor 50-55 de minute, pana ce aluatul capata elasticitate, iar betisorul ramane curat.
3. Cu un betisor, inteapa din loc in loc suprafata aluatului. Presara pe deasupra 5 lingurite din vinul in care ai pus stafidele si lasa-l sa se insiropeze bine. Pana in acest punct poti pregati prajitura cu 3 zile mai devreme si o poti pastra intr-un vas acoperit. Se serveste calda sau rece, presarata cu zahar fondant. Incalzeste stafidele ramase in vin, si serveste-le impreuna cu prajitura si cu putina inghetata de vanilie.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Desert: Rețeta Milkshake cu nuci si ceai... Patru alimente mai grase decat untul...