Ingrediente pentru rețeta Prajitura de lamaie cu sirop de limoncello
50g de unt
250g de zahar fin
3 oua
100g de malai
250g de migdale macinate
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de la 3 lamai si sucul de la 1 lamaie
4 linguri de limoncello
3 linguri de zahar pudra
Mod de preparare pentru rețeta Prajitura de lamaie cu sirop de limoncello
1. Se incalzeste cuptorul la 140° C/gaz 3. Se unge baza unei forme detasabile de tort de 23cm. Se bat cu mixerul 50g de unt cu 250g de zahar fin, pana se obtine un amestec usor si pufos. Se adauga 3 oua unul cate unul, amestecand de fiecare data. Se adauga 100g de malai fin, 250g de migdale macinate,1 lingurita praf de copt, coaja rasa de la 3 lamai si sucul de la 1 lamaie.
2. Se coace aproximativ 50 de minute - 1 ora, pana cand prajitura este rumena. Dupa 30 de minute, se acopera partea de sus a prajiturii cu folie de aluminiu pentru a nu se rumeni prea tare.
3. Se prepara siropul incalzind 4 linguri de limoncello cu 3 linguri de zahar pudra pana cand acesta se topeste. Prajitura se serveste calda, taiata in felii, stropita cu sirop de limoncello.
Sursa: Good Food
Reteta zilei: Sfecla marinata cu branza de capra la gratar... Gustare rapida: Salata Cobb...