- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Prajitura pufoasa de lamaie:
PENTRU CREMA DE LAMAIE
- 220g de zahar brun;
- 3 oua;
- sucul de la 4 lamai, coaja rasa fin de la 1 lamaie;
- 1 lingura de amidon;
- 40g de unt;
- 1 lingurita extract de vanilie sau semintele de la un baton.
PENTRU BLAT
- 4 oua;
- 100g de zahar brun;
- 100g de faina, amestecata cu 1 lingurita de praf de copt;
- coaja rasa de la 1 lamaie.
PENTRU BEZEA
- 4 albusuri:
- 250g de zahar brun.
Mod de preparare pentru reteta Prajitura pufoasa de lamaie:
1. Pentru crema de lamaie, se pun intr-o cratita zaharul, ouale si coaja de lamaie si se mixeaza tinand vasul pe un foc foarte mic, pana se dizolva tot zaharul. Se amesteca putin suc de lamaie cu amidonul, pana se formeaza o pasta, si se adauga in cratita, impreuna cu restul de suc de lamaie si cu untul. Se mixeaza in continuare, tinand cratita pe focul foarte mic, pana cand crema incepe sa se ingroase. Se adauga vanilia amestecand, se transfera totul intr-un bol si se acopera cu folie alimentara. Se lasa la racit.
2. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de prajitura de 25cm diametru. Se incalzeste cuptorul la 180º C/gaz 4. Pentru blat, se bat ouale si zaharul cu mixerul cel putin 5 minute, pana se obtine o consistenta foarte densa. Se cerne deasupra faina si se incorporeaza cu grija, impreuna cu coaja de lamaie, pastrand cat mai mult aer. Se toarna compozitia in forma de prajitura si se niveleaza. Se da la cuptor 30 de minute, pana cand creste si devine aurie. Se lasa la racit 5 minute, se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar.
3. Se incinge cuptorul la 200ºC/gaz 6. Se asaza blatul pe o tava si se unge cu crema de lamaie. Se face bezeaua batand cu mixerul albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand se formeaza varfuri care se tin singure. Se adauga restul de zahar si se bate in continuare, pana cand compozitia devine foarte batoasa. Se acopera intreaga prajitura cu bezea, in strat compact. Se da la cuptor 8 minute, pana cand bezeaua devine aurie pe alocuri. Se lasa la racit 10 minute, apoi se da la frigider o jumatate de ora inainte de a o servi.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro
Reteta zilei: Curry de pui cu arahide... Reteta zilei: Pui cu lamaie si cucus cu dovlecei...