Ingrediente pentru rețeta Semifreddo de cafea:
- 1 lingura de cafea solubila;
- 1 lingura de Tia Maria sau vinars;
- 4 oua mari, cu albusurile separate de galbenusuri;
- 100g de zahar brun;
- 300ml de frisca lichida;
- 100g de ciocolata Toblerone, tocata marunt;
- fulgi de ciocolata neagra, pentru decor.
Mod de preparare pentru rețeta Semifreddo de cafea:
1. Se unge cu ulei o forma de cozonac de 1l si se tapeteaza cu folie alimentara. Intr-un bol, se amesteca Tia Maria, cafeaua, galbenusurile si zaharul. Se amesteca bine, sa se dizolve cafeaua. Se pun albusurile intr-un bol mare si frisca in alt bol.
2. Se bat albusurile spuma cu un mixer electric, pana cand se obtine o spuma batoasa. Apoi se bate imediat amestecul de galbenusuri, pana se ingroasa si ramane pe lingura. Dupa aceea, se bate frisca pana cand se tine. Daca bati totul in aceasta ordine, nu trebuie sa speli mixerul de fiecare data.
3. Se incorporeaza frisca in amestecul de cafea, apoi se incorporeaza si albusurile, cu grija. Se amesteca si bucatile de Toblerone si se rastoarna in forma de cozonac. Se acopera cu folie alimentara. Pentru conservare, se infasoara in folie de aluminiu si se pune la congelator. Se pastreaza pana la 6 saptamani. Fulgii de ciocolata se pot pastra si ei la congelator intr-un recipient bine inchis.
4. Pentru servire, se pune pe un platou, se desface folia alimentara si se presara fulgii de ciocolata.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Desert romantic: Capsuni imbracate in ciocolata... VIDEO! Reteta speciala: Salata de orez "Martisor"...