Ingrediente pentru reteta Prajitura cu miere:
Pentru foaie
1 ou
150g zahar
30g unt
2 linguri miere
3 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat
450g faina
Pentru crema
170 g unt
200 g zahar macinat marunt sau farin
vanilie
200 ml lapte
2 linguri gris
200 g gem acrisor caise sau prune
Mod de preparare pentru reteta Prajitura cu miere:
1. Se freaca oul cu zaharul untul si mierea, laptele si bicarbonatul.
2. Aceasta compozitie se fierbe la bain marie 15 minute din momentul cand clocoteste apa.
3. Se da jos recipientul de pe bain marie si se adauga faina, se framanta si se imparte in 4 parti egale-foile fiecare foaie se coace pe fundul tavii - pentru a se intinde ok este bine sa fie la cald tinuta compozitia.
4. Crema:se fierbe grisul cu laptele f putin se da la rece se freaca zaharul cu untul si se adauga peste grisul f putin caldut se omogenizeaza si se adauga si gemul, daca este prea lichid se poate adauga putin intarritor de frisca.
5. Foile se umplu cu crema, deasupra se poate unge cu gem diluat cu putina vanilie si se presara foarte putin gris cu zahar vanila.
Pofta buna!
Foto: Good Food