Foarte frumoși și apetisanți vor arăta câțiva gnocchi roșii printre cei clasici, scăldați într-un sos delicios de gorgonzola.
Ingrediente pentru rețeta Gnocchi de casă cu sfeclă roșie:
-
Pentru gnocchi:
- 2 cartofi
- sare
- 1 ou
- făină
- apă
- sare
- puțin suc de sfeclă roșie
-
Pentru sos de gorgonzola:
- 500 ml lapte
- 200 ml smântână dulce
- 200 gr smântână fermentată
- 300 gr gorgonzola
- 150 gr rucola
Cum preparăm rețeta Gnocchi de casă cu sfeclă roșie?
Mai întâi se prepară aluatul pentru gnocchi.
Se curăță cartofii, se spală, se taie în cuburi și se pun la fiert în apă cu sare.
După fierbere, se scurg, se pasează, se lasă piureul să se tempereze și se adaugă un ou și făină atât cât să rezulte un aluat nelipicios.
Aluatul de gnocchi se modelează în rulouri subțiri, pe masa înfăinată. Se decupează în bucăți mici, apoi li se dă forma de gnocchi cu ajutorul unei furculițe.
Citește și: Chef Nicolai Tand și Iancu ne învață cum se prepară Rețeta Gnocchi cu sos de spanac și bacon
Sepregătește sosul de gorgonzola.
Se fierbe laptele împreună cu cele două tipuri de smântână, iar când este aproape de a clocoti, se adaugă brânza gorgonzola ruptă, se stinge focul și se lasă să se topească. Se rupe rucola mărunt și se adaugă în sos.
Gnocchii se fierb în apă cu sare până se ridică la suprafăță, apoi, cu o spumieră se scot și se transferă în sosul de brânză. Câțiva gnocchi se vor scufunda în sucul de sfeclă roșie, pentru un plus de gust și de culoare.
Se servesc delicioșii Gnocchi de casă cu sfeclă roșie și sos de gorgonzola, alături de o salată verde, plină de vitamine și prospețime.
Poftă bună!
Rețeta săsească a celui mai bun gem de porumbe, delicatesa sezonului... Spaghete din legume cu sos pesto de avocado...