Ingrediente pentru Rețeta Tarte cu branza cu mucegai:
50g de unt
700g de salote mari (sau cepe lunguiete), curatate de coaja si taiate in jumatati
25g de zahar brun
1 catel de usturoi, tocat marunt
500g de aluat pentru foitaj, congelat
1 varf fulgi de ardei iute
100g de branza cu mucegai albastru, taiata in 6 felii
Mod de preparare Rețeta Tarte cu branza cu mucegai:
1. Se incalzeste untul intr-o tigaie mare nonaderenta. Se adauga salotele, zaharul si usturoiul si lasa pe foc mediu 5-6 minute. Salotele ar trebui sa fie moi, iar sucurile din cratita sa aiba consistenta de sirop si sa fiarba cu bule. Se asezoneaza cu sare si piper si se ia de pe foc.
2. Se incalzeste cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se taie din aluat sase cercuri cu diametrul de 15cm. Se presara fulgi de chilli in sase forme de tarta cu diametrul de 10cm. Se imparte compozitia cu salote in forme si se asaza cate un cerc de aluat deasupra fiecareia, inchizand marginile aluatului pe langa salote.
3. Se dau la cuptor 20-25 de minute, pana cand aluatul creste si devine auriu. Se rastoarna tartele pe farfurii si se asaza cate o felie de branza deasupra fiecareia ca sa se topeasca.
Poftă bună!
Foto: Good Food
Reteta zilei: Piure rustic de telina... Desert simplu: Rețeta Rulada de biscuiti cu nuca de cocos...