Antena Căutare

Ingredientul secret pentru un bulion perfect. Cum se prepară pas cu pas

Bulionul este preparatul nelipsit din cămara gospodinelor din România. Iată cum îl poți pregăti chiar la tine acasă.

Galerie
Secretul bulionului perfect | Shutterstock

Bulionul este de nelipsit din gospodăriile românești. Pregătirea lui a devenit tradiție în multe case, rețetele de familie dându-se mai departe din generație în generație.

Ingredientul secret pentru un bulion perfect. Cum se prepară pas cu pas

Coservarea legumelor la începutul toamnei pentru lunile de iarnă este o practică devenită tradiție. Fiecare familie are propria rețetă, însă unele gospodine au un secret pentru cel mai bun bulion.

Citește și: Preparatul de care mulți se feresc câștigă tot mai multă popularitate. Cum se face sushi, simplu și rapid

Articolul continuă după reclamă

De fapt, sunt mai mulți pași care pot garanta un preparat delicios chiar și pentru cei care abia acum se inițiază în această artă.

Prepararea unui bulion perfect constă în mai mulți factori, iar rezultatul este unul savuros pe o perioadă lungă.

Potrivit unei surse, este foarte importantă calitatea ingredientelor. Pe lângă asta, atenția acordată pregătirii acestei activități și ȚELINA.

Astfel că, pentru un bulion de calitate superioară trebuie alese cu grijă roșiile. Cele mai bune sunt cele coapte foarte bine, cărnoase, care să fie dulci și fără pete.

Acestea se spală bine și se taie în bucăți mari, îndepărtând cotoarele și orice parte deteriorată. După care se fierb până ce devin moi și suculente.

Citește și: Cum să prepari cea mai delicioasă rețetă de fasole de post. Ce ingredient ar trebui să nu mai uiți pentru un gust autentic

Odată fierte, se trec printr-o sită fină sau chiar prin blendere, obținând astfel o pastă fină și omogenă.

După acest pas intervine ingredientul secret: țelina, care va da o notă de prospețime și un gust subtil bulionului.

Țelina se taie în bucățele și se fierbe împreună cu roșiile. De asemenea, frunzele de țelină pot fi adăugate în timpul fierberii, iar mai poi îndepărtate înainte de a fi pasate roșiile.

Pentru un bulion delicios este nevoie și de câteva condimente, precum usturoi - pentru un plus de profunzime -, frunze de dafin - pentru o aromă amăruie aparte, care să echilibreze dulceața roșiilor -, și busuioc - pentru o aromă proaspătă și intensă. Toate acestea pot fi adăugate în timpul fierberii și scoase înainte de pasare.

Citește și: Rețetă de chipsuri sănătoase făcute în casă. Rețeta de snack-uri crocante pregătită de Chef Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite

Următorul pas este conservarea bulionului. Acesta este un pas important, care poate înclina balanța între bulionul ideal și munca în zadar.

Bulionul se toarnă fierbinte în borcanele sterilizate, care trebuie închise ermetic.

Ulterior, aceste se pot fierbe pentru a asigura sterilizarea completă a bulionului și, totodată, pentru a preveni formarea bacteriilor.

După ce se răcesc, borcanele se păstrează, de obicei, în beci sau orice alt loc răcoros și întunecat. Acolo pot rezista fără probleme pe tot parcursul iernii.

Acești pași și ingredientul secret pot avea ca rezultat un bulion de milioane. Toți cei ai casei se vor bucura de gustul nemaipomenit conservat corespunzător pe o perioadă lungă.

Citește și: Cum se face cea mai bună rețetă de guacamole cu roșii și usturoi. Rețeta simplă și gustoasă a lui Chef Alexandru Sautner

Diferența dintre bulion și pasta de tomate

Bulionul este sosul conservat din roșii fierte și strecurate. În timp ce pasta de tomate, potrivit unei surse, este mult mai groasă și mai concentrată decât bulionul. De asemenea, pentru pasta de tomate trebuie îndepărtate semințele și pielițele roșiilor.

Unii producători fac bulion combinând pasta de tomate cu apă.

Citește și: Rețetă de desert consumat la Cina cea de Taină. Ce beneficii are acest desert biblic

De regulă, pasta de tomate se folosește în cantități mici în rețete pentru a adăuga un gust mai complex aromelor, dar și pentru a îngroșa sosurile sau tocănițele. În timp ce bulionul se folosește pentru mâncărurile care au nevoie de o bază de roșii și de lichid suplimentar, acesta fiind fluid. Totodată, poate fi folosit ca sos pentru pizza - în care se poate adăuga oregano și busuioc.

Preparatul de care mulți se feresc câștigă tot mai multă popularitate. Cum se face sushi, simplu și rapid... (P) Explorarea cafelei de origine din Guatemala: profiluri de aromă și metode de preparare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x