Antena Căutare

Preparatul de care mulți se feresc câștigă tot mai multă popularitate. Cum se face sushi, simplu și rapid

Sushi este un preparat tradițional japonez care stârnește multe controverse în rândul românilor. Iată ce este și cu ce ingrediente se prepară!

Galerie
Sushi, preparatul de care mulți se feresc, câștigă tot mai multă popularitate. | Shutterstock.com

Sushi este un preparat tradițional japonez care se pregătește extrem de simplu și rapid și care a câștigat inimile multor oameni de-a lungul timpului.

Cu toate acestea, încă există persoane care se feresc de acest fel de mâncare pentru că nu înțeleg ce este și cum se prepară.

Citește și: Cum să prepari cea mai delicioasă rețetă de fasole de post. Ce ingredient ar trebui să nu mai uiți pentru un gust autentic

Iată cum poți face cel mai bun sushi chiar la tine acasă!

Articolul continuă după reclamă

Rețetă simplă și rapidă pentru sushi

Sushi se poate găti cu orez special numit shari sau sushi-meshi, combinat cu pește crud sau gătit, fructe de mare, legume și chiar și ouă în funcție de preferință.

În general, sushi-ul este asociat cu peștele crud, însă pentru cei care nu sunt adepții acestei forme există o multitudine de rețete prin care preparatul poate fi reintepretat.

Iată o rețetă simplă și rapidă pentru sushi!

Ingrediente

  • 225 de grame de orez japonez nefiert cu bobul scurt
  • jumătate de unagi la grătar (anghilă de apă dulce)
  • jumătate de castravete
  • jumătate de pachet de sakura denbu sau furikake (ingrediente culinare tradițional japoneze)
  • 2 foi de sushi (foi subțiri de alge marine deshidratate)
  • 10 ml oțet de orez

Citește și: Cum să faci dulceață de pepene roșu sau galben. Este ușor de realizat și nu ai nevoie de multe ingrediente

Mod de preparare

Potrivit evz.ro, primul pas este de a încălzi unagi în cuptor timp de 6 minute, timp în care se taie castravetele.

Aveți nevoie și de un covoraș de bambus realizat din tije subțiri de bambus legate între ele cu sfoară de bumbac, utilizat pentru a rula sushi-ul.

Așadar, se pune foaie de sushi pe covorașul de bambus și se adaugă orezul pe care trebuie să îl întindeți uniform. Este important să lăsați o fâșie de 2 cm de-a lungul părții superioare pentru a nu întâmpina probleme.

Ulterior se adaugă restul ingredientelor, punând castravetele în partea de jos și sakura denbu în partea de sus.

În timp ce țineți partea de jos a covorașului de bambus, trebuie să rostogoliți înainte, încercând să păstrați pe cât posibil umplutura înăuntru.

Ultimul pas este de a tăia sushi-ul în bucăți egale cu un cuțit cât mai ascuțit.

Poftă bună!

Citește și: Rețetă de chipsuri sănătoase făcute în casă. Rețeta de snack-uri crocante pregătită de Chef Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite

Într-adevăr există mai multe motive pentru care unii oameni se feresc de acest preparat.

Spre exemplu, unii evită sushi-ul pentru că nu înțeleg ce este, în timp ce alții suferă de alergii și intoleranțe alimentare.

Pentru că sushi este deseori asociat cu peștele crud, unii oameni îl evită considerând acest lucru neatractiv sau chiar ciudat.

Gustul și textura nu sunt familiare în gastronomia românească, iar acest lucru îi dă înapoi pe mulți.

De asemenea, nici prețul sushi-ului nu este foarte prietenos, mai ales atunci când este gătit din pește de calitate superioară în restaurante cu specific japonez. Mulți consideră că sushi0ul este un lux care nu își justifică prețul.

Ce conțin, de fapt, plicurile 3 în 1 de cafea. Mulți români le consumă, însă nu citesc întotdeauna eticheta... Ingredientul secret pentru un bulion perfect. Cum se prepară pas cu pas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x