Antena Căutare

Cum să prepari cea mai delicioasă rețetă de fasole de post. Ce ingredient ar trebui să nu mai uiți pentru un gust autentic

Iahnia de fasole este o opțiune extraordinară de preparat în perioada de post! Iată cum să îi dai cel mai bun gust cu un ingredient pe care cu siguranță îl ai acasă!

Galerie
Cum să prepari cea mai delicioasă rețetă de fasole de post | Shutterstock.com

Iahnia de fasole este un preparat tradițional pe care românii aleg să îl pregătească mai ales în perioada de post, atunci când opțiunile sunt limitate.

Fasolea de post este extrem de sățioasă și plină de nutrienți și este potrivită atât pentru cei care țin post, cât și pentru vegetarieni.

Cu toate acestea, există și persoane care nu îndrăgesc acest fel de mâncare, însă de cele mai multe ori lucrul acesta se întâmplă atunci când mâncării îi lipsește un ingredient minune care îi dă tot gustul.

Citește și: Cum să faci dulceață de pepene roșu sau galben. Este ușor de realizat și nu ai nevoie de multe ingrediente

Articolul continuă după reclamă

Iată ce ingredient să pui în fasolea de post pentru un gust minunat!

Cum să prepari cea mai delicioasă rețetă de fasole de post

Iahnia de fasole este un fel de mâncare foarte vechi în cultura gastronomică românească care se regăsește astăzi în diverse variante regionale. De cele mai multe ori se prepară cu ingrediente simple, iar acest lucru o face să fie la îndemâna tuturor gospodinelor.

Fiind lipsită de alimente de origine animală, fasolea de post este o opțiune aleasă extrem de des în această perioadă, iar faptul că are o mulțime de beneficii nutriționale este un mare bonus.

Spre exemplu, fasolea este bogată în proteine vegetale, proteine care sunt extrem de importante în menținerea și repararea țesuturilor corpului.

Conținutul ridicat de fibre ajută la o digestie bună și menține sănătatea intestinală, contribuind inclusiv la sentimentul de sațietate.

De asemenea, și restul legumelor folosite în prepararea iahniei sunt bogate în vitamine și minerale.

Citește și: Rețetă de chipsuri sănătoase făcute în casă. Rețeta de snack-uri crocante pregătită de Chef Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite

Ingrediente

  • 500 g fasole uscată
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 3 căței de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • pătrunjel verde proaspăt, tocat mărunt
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 rădăcină de țelină mică
  • 1 linguriță de boabe de piper negru
  • 1 lingură de cimbru uscat
  • 1 linguriță de mărar uscat
  • 1 lingură de paprika dulce
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Iahnia de fasole se prepară extrem de ușor.

Potrivit Click.ro, primul pas este de a lăsa fasolea la înmuiat timp de 8 ore, iar apoi de a scurge de apă și de a o trece prinn altă apă pentru clătit.

Ulterior se pune la fiert pentru 10 minute la foc mediu. Se scurge apa și se clătește încă o dată pentru eliminarea tuturor impurităților, dar și pentru reducerea riscului de balonare.

Într-o oală se pune din nou fasolea și se adaugă apă încât să fie acoperit totul, iar apoi se adaugă legumele și condimentele pe rând.

Cepele se pun întregi, iar morcovii și rădăcina de țelină se taie în bucăți mari.

Se adaugă foile de dafin, boable de piper, cimbrul și mărarul, iar apoi se fierbe totul la foc mediu până când fasolea devine moale.

Imediat după ce fasolea este aproape fiartă se scot legumele din oală și se adaugă sarea, piperul, paprika dulce și se lasăla fiert pentru încă 10 minute.

Abia acum urmează ingredientul minune pe care nimeni nu trebuie să uite să îl adauge în această rețetă. Mai exact, acesta este reprezentat de usturoi.

Se toacă cei trei căței de usturoi mărunt și se adaugă în oală alături de uleiul de măsline. Se amestecă bine și apoi se oprește focul.

Fasolea se mai lasă 10 minute pentru ca toate aromele să se îmbine, iar apoi preparatul este gata de savurat.

Poftă bună!

Citește și: Rețeta de pâine de casă a lui Chef Ștefan Popescu. Care este secretul juratului de la Chefi la cuțite

Ce pensie are Nadia Comăneci. Suma pe care o primește cea mai bună gimnastă din lume nu este deloc neglijabilă... Cum a descoperit o tânără că este înșelată. Nimeni nu s-ar fi gândit să caute aceste indicii clare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x