Prepararea incorectă a orezului poate fi extrem de periculoasă, spun specialiștii britanici. Acest fapt poate duce la probleme grave de sănătate, precum boli de inimă, diabet și chiar cancer. Motivul: urmele de arsenic care ar putea contamina culturile de orez din cauza pesticidelor folosite în aceste culturi.
Oamenii de știință atrag un semnal de alarmă în ce privește gătitul incorect al orezului. Experimentele arată că metoda comună pe care toți o folosesc- fierberea până ce apa se evapora -, este insuficientă pentru a preveni expunerea la urme de arsenic, otravă care contaminează orezul în timpu creșterii, ca urmare a toxinelor industriale și pesticide folosite. Substanța chimică a fost asociată cu o serie de probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă, diabet și cancer, precum și probleme de dezvoltare.
Cum se prepară corect orezul. Așa se elimină complet particule de arsenic și pesticide
Cea mai sigură metodă de preparare a orezului este, prin urmare, să-l lăsați la umezit peste noapte, apoi să-l spălați și să-l clătiți până când apa este limpede, fierbându-l într-o cratiță înainte de a fi drenată bine și fierbând într-o cratiță, cu un raport de cinci părți apă la o parte orez.
Conform cercetărilor efectuate în 2014 de către Institutul pentru Securitate Alimentară Globală, aproximativ 58% din produsele pe bază de orez din Marea Britanie conțineau niveluri ridicate de arsenic.
sursa: independent.co.uk
Cea mai bună rețetă de socată! Slăbești 5 KG cu băutura minune a primăverii... Rețeta perfectă pentru musafiri: Budincă rapidă cu legume și piept de pui la cuptor. Se face cât ai clipi și este extrem...