- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Preparatele învelite în foietaj vor avea întotdeauna succes, mai ales pe platourile unei mese festive, pentru că sunt aspectuoase, dar și gustoase și de efect.
Combinația de mere coapte, dulci acrișoare și carne tocată, ușor picantă este pur și simplu delicioasă!
Iată ce ne trebuie pentru a prepara această rețetă de aperitiv cu mere și carne tocată în foietaj:
- 800 gr aluat foietaj
- 8-10 mere
- 1 kg carne tocată
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- sare, piper, cimbru și boia
- 2 linguri de ulei
- 3 ouă
- pătrunjel verde
Cum procedăm pentru a prepara delicioasa rețetă de aperitiv cu mere și carne tocată în foietaj?
Vom începe cu umplutura.
Curățăm și tocăm ceapa și usturoiul și le punem la călit, împreună cu carnea tocată, într-o tigaie adâncă în care am pus uleiul.
Amestecăm bine toate ingredientele până se pătrund uniform. Le asezonăm cu sare, piper, cimbru și boia de ardei iute și dulce, chiar și afumată, dacă avem.
Lăsăm acest amestec să se răcească.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu carne și brânzeturi. Rețeta lui Vlăduţ
Pregătim merele și aluatul foietaj
Aluatul foietaj se lasă să se dezghețe la temperatura camerei, apoi se va decupa în fâșii.
Merele se curăță de coajă și li se scot cotoarele cu un cuțit cu vârf ascuțit, sau cu un dispozitiv inelar, special pentru îndepărtarea cotoarelor. Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor, la 200 de grade, pentru 10-12 minute să se rumenească ușor.
Se lasă, apoi la temperat.
Când toate sunt reci, asamblăm minunatul aperitiv.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu carne tocată și ciuperci
Amestecăm carnea tocată cu 2 ouă și verdeața tocată și umplem merele cu acest amestec.
Apoi le înfășurăm în fâșiile de aluat, împletindu-le după propria imaginație.
Le așezăm în tavă, pe hârtie de copt, ungem aluatul cu ou bătut și le dăm la cuptor pentru 12-15 minute, sau până se rumenesc frumos. Se pot pudra cu boia de ardei, pentru un plus de aspect.
Spor la preparat rețetă de aperitiv cu mere și carne tocată în foietaj și poftă bună la savurat!
Rețetă din copilărie: Colarez cu lapte garnisit cu dulceață de gutui... Rețeta săsească a celui mai bun gem de porumbe, delicatesa sezonului...