Căutare Live

Rețetă de aperitiv cu mere și carne tocată în foietaj

De obicei merele în foietaj fac parte din categoria deserturi, însă veți fi surprinși de cât de interesantă și delicioasă este această rețetă de aperitiv cu mere și carne tocată în foietaj!

Mere umplute cu carne tocată în foietaj

Preparatele învelite în foietaj vor avea întotdeauna succes, mai ales pe platourile unei mese festive, pentru că sunt aspectuoase, dar și gustoase și de efect.

Combinația de mere coapte, dulci acrișoare și carne tocată, ușor picantă este pur și simplu delicioasă!

Iată ce ne trebuie pentru a prepara această rețetă de aperitiv cu mere și carne tocată în foietaj:


  • 800 gr aluat foietaj
  • 8-10 mere
  • 1 kg carne tocată
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • sare, piper, cimbru și boia
  • 2 linguri de ulei
  • 3 ouă
  • pătrunjel verde

Cum procedăm pentru a prepara delicioasa rețetă de aperitiv cu mere și carne tocată în foietaj?

Vom începe cu umplutura.

Curățăm și tocăm ceapa și usturoiul și le punem la călit, împreună cu carnea tocată, într-o tigaie adâncă în care am pus uleiul.

Amestecăm bine toate ingredientele până se pătrund uniform. Le asezonăm cu sare, piper, cimbru și boia de ardei iute și dulce, chiar și afumată, dacă avem.

Lăsăm acest amestec să se răcească.

Citește și: Rețetă de plăcintă cu carne și brânzeturi. Rețeta lui Vlăduţ

Citește și
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
Colaj cu zăpadă și ninsoare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
colaj de fotografii cu irina petrea
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Mai multe articole

Pregătim merele și aluatul foietaj

Aluatul foietaj se lasă să se dezghețe la temperatura camerei, apoi se va decupa în fâșii.

Merele se curăță de coajă și li se scot cotoarele cu un cuțit cu vârf ascuțit, sau cu un dispozitiv inelar, special pentru îndepărtarea cotoarelor. Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor, la 200 de grade, pentru 10-12 minute să se rumenească ușor.

Se lasă, apoi la temperat.

Când toate sunt reci, asamblăm minunatul aperitiv.

Citește și: Rețetă de plăcintă cu carne tocată și ciuperci

Amestecăm carnea tocată cu 2 ouă și verdeața tocată și umplem merele cu acest amestec.

Apoi le înfășurăm în fâșiile de aluat, împletindu-le după propria imaginație.

Le așezăm în tavă, pe hârtie de copt, ungem aluatul cu ou bătut și le dăm la cuptor pentru 12-15 minute, sau până se rumenesc frumos. Se pot pudra cu boia de ardei, pentru un plus de aspect.

Rețetă de aperitiv cu mere și carne tocată în foietaj

Mere umplute cu carne tocată în foietaj

Spor la preparat rețetă de aperitiv cu mere și carne tocată în foietaj și poftă bună la savurat!

Rețetă din copilărie: Colarez cu lapte garnisit cu dulceață de gutui... Rețeta săsească a celui mai bun gem de porumbe, delicatesa sezonului...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri