Pentru că încă suntem în postul Paștelui, multe gospodine se întrec în rețete de post pentru a putea face față acestei perioade până când vor putea mânca din nou de dulce.
Rețetă de post de conopidă pane
În timpul postului, rețetele pe care le pregătim nu trebuie să fie doar sățioase, ci și bogate în fibre, minerale și vitamine pentru o dietă sănătoasă.
Citește și: Rețeta pentru o conopidă la cuptor de senzație. Cum să o prepari fără să dai greș
Conopida pane de post este una dintre aceste rețete delicioase și sănătoase care va deveni rapid preferata întregii familii.
Conopida nu e bună doar murată, ci poate fi gătită într-o rețetă extrem de delicioasă, făcută pane fie în tigaie, fie la cuptor.
Ingrediente – Rețeta de conopidă pane de post
- 1 kg de conopidă
- 400 gr făină
- 400 gr pesmet
- 500 ml apă minerală sau lapte de soia
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Citește și: Rețeta de post de plăcintă cu varză călită care va fi pe placut întregii familii. Cum se prepară
Mod de preparare - Rețeta de conopidă pane de post
Începem mai întâi prin a pregăti conopida. O rupem în buchețele micuțe și o spălăm foarte bine în mai multe ape. Apoi punem 2 litri de apă la fiert împreună cu o linguriță de boabe de piper și o linguriță de sare.
Când apa dă în clocot, adăugăm și conopida pe care o opărim timp de 4-5 minute. Este foarte important să nu o fierbem, ci doar să o lăsam în apă clocotită până când se înmoaie.
Separat într-un bol amestecăm apa minerală sau laptele vegetal cu sare și puțin piper măcinat. Apoi adăugăm făina în ploaie și amestecăm cu telul până când obținem o compoziție ca de clătite.
Luăm apoi fiecare buchețel de conopidă și îl trecem mai întâi prin această compoziție și apoi prin pesmet, după care le prăjim pe toate în tigaia cu ulei încins. După prăjire, le puteți scoate pe o hârtie absorbantă, iar apoi le puteți servi simple sau alături de un sos de roșii sau un mujdei de usturoi.
Acestă rețetă delicioasă va fi o bucurie pentru întreaga familie. De asemenea, trebuie să știi că poți pregăti această rețetă și la cuptor, nu doar prăjită în baie de ulei.
Pentru asta, trebuie să așezi buchețelele de conopidă date prin aluat si pesmet pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și o poți da la cupto pentru aproximativ 20 min, în cuptorul preîncălzit la 160 grade Celsius. Astfel, vei obține o conopidă mult mai crocantă și aromată.
Citește și: Rețetă de pateu de fasole cu măsline verzi. Un preparat delicios în postul Crăciunului
Rețetă de ouă umplute pentru Paște. Secretul pentru un aperitiv gustos pe masa de sărbătoare... Cum se pregătește cel mai gustos drob de miel. Preparatul nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște...