Antena Căutare

Rețetă de sarmale mănăstirești cu ce ai în casă. Ingredientul pe care măicuțele îl pun pentru un plus de savoare

Mâncarea de la mănăstire este considerată a fi una dintre cele mai bune, gustul pare a fi diferit, iar aromele preparatelor din farfurie îmbie simțurile. Astăzi vă prezentăm o rețetă de de sarmale mănăstirești, care vă va da pe spate cu siguranță. Află în rândurile de mai jos care este ingredientul secret pe care maicile îl pun în mâncare.

colajfoto cu maicute imbracate in negru gatind sarmale Galerie
Rețetă de sarmale mănăstirești cu ce ai în casă. Ingredientul pe care măicuțele îl pun pentru un plus de savoare. | Shutterstock.com

Rețeta de față este de post pentru că respectă rigorile vieții monahale, ce presupune inclusiv renunțarea pentru totdeauna la carne. După placul vostru, puteți folosi și carne în această rețetă pentru că celelalte ingrediente se vor păstra la fel. Măicuțele aplică un truc pentru sarmalele gustoase și acesta are aplicabilitate generală și pentru sarmalele moldovenești cu carne.

Dacă nu ai încercat până acum această rețetă de sarmale de post, este momentul să o faci! Sarmalele de post sunt un preparat pe care de obicei gospodinele îl fac în perioadele în care se interzice ca practică religioasă consumarea alimentelor de dulce, mai ales în perioadele marilor sărbători. Însă nu ar trebui să fie o regulă! Sarmalele de post pot fi făcute și gătite oricând, reprezentând o variantă mult mai ușoară și dietetică pentru mesele de zi cu zi.

Citește și: Cât costă 27 de bucăți de sarmale făcute de chef Scărlătescu. Prețurile practicate de juratul Chefi la Cuțite

Rețetă de Sarmale mănăstirești. Măicuțele pun un un pahar de vin alb la fiert pentru un plus de savoare

Pentru a face o porție de sarmale așa cum fac măicuțele, ai nevoie de mai multe ingrediente care se află, de obicei, în fie gospodărie. Dacă am avut ocazia până acum să mâncăm sarmale de post făcute de măicuțe la mănăstire probabil ne-am îndrăgit de savoarea lor. Ei bine, măicuțele fac un lucru diferit, adaugă un pahar de vin alb la fiert la sarmalele de post, iar acest truc le face foarte gustoase.

Citește și: Cât te costă o porție de sarmale de post la târgurile din București. Socoteala de acasă nu se potrivește deloc cu cea din târg

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru o sarmalele mănăstirești:

  • 1 varză murată mare, 450 g ciuperci champignon, 1 morcov măricel – ras prin razatoarea fină
  • 1 felie mică țelina rasă 1 ceapă mare tocată fin, 130 g orez
  • 300 ml suc de roșii, 3 linguri pasta de roșii, 1-3 frunze dafin,
  • 1 linguriță cimbru uscat, 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt, sare
  • piper proaspat macinat, boabe de piper, 2 crenguțe de cimbru
  • 1 praf oregano, 2-3 linguri ulei, apă fiartă și vin alb

Citește și: Rețeta de sarmale delicioase a lui Chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret pe care îl folosește pentru un plus de savoare

Cum se prepară sarmalele mănăstirești cu vin alb

Se fierb foile în apă cu puțin oțet și sare pentru 10-12 minute, pentru a se înmuia și a nu se rupe la modelat sarmalele.

Se curăță toate legumele, se toacă mărunt și se călesc în ulei de floarea soarelui, încins.

Se amestecă bine pentru o călire uniformă. Nu se țin pe foc decât până când se pătrund foarte ușor și își degajă gusturile și devin aurii. Apoi se adaugă orezul fiert și se amestecă foarte bine cu legumele călite.

Citește și: Pui cu găluște în sos picant de ceapă caramelizată

Se adăugă orezul spălat bine și scurs, cimbrul, sare, piper și pătrunjelul tocat mărunt. Se mai ține pe foc compoziția încă 1-2 minute.

Se amestecă sucul cu pastă de roșii și se punem 1/3 din cantitate peste varză julien, apoi se aranjează sarmalele cu ciuperci și orez, aranjând pentru acestea crenguțe de cimbru și presărând puțin oregano uscat.

Citește și: Dieta flexitariană: un stil de viață pentru persoanele iubitoare de carne care vor să trăiască mai sănătos

Când se termină de aranjat sarmalele, se toarnă restul de suc de roșii. Se mai adaugă un rând de varză tăiată julien și boabele de piper. Se adaugă uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor și un pahar de vin alb.

Citește și: Trucul folosit de chef Sorin Bontea atunci când varza pentru sarmale e prea sărată sau acră. Cum pregătești rețeta perfectă

Pentru mai multe rețete savuroase, intră pe hellotaste.ro.

Citește și: Cum se pune varza pentru murat după o rețetă veche din străbuni

Ce se întâmplă în organism dacă pui o felie de lămâie în cafeaua pe care o bei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x