Sarmalele se numără printre preparatele tradiționale ale românilor când vine vorba de sărbători. Fie că vorbim despre Sărbătorile de Iarnă, Paște sau chiar nuntă, acest fel de mâncare nu lipsește de la mesele importante. Fiecare gospodină are, însă, propria rețetă proprie pentru sarmale delicioase, dar iată care este secretul unul bucătar pentru acest preparat.
Află din rândurile următoare care este ingredientul secret folosit de chef Florin Dumitrescu pentru sarmale de Paște și mai gustoase.
Citește și: Când se vopsesc ouăle de Paște, de fapt. Ce greșeală fac cel mai des gospodinele
Rețeta de sarmale a lui chef Florin Dumitescu: ingrediente și mod de preparare pas cu pas
Sarmalele sunt printre cele mai iubite feluri de mâncare din România și puțini sunt cei care ar refuza o porție fierbint, cu smântână și mămăliguță alături. Deși rețeta preparatului se transmite în familie, juratul Chefi la Cuțite are un truc pe care îl folosește pentru a da un plus de savoare.
Ingrediente rețetă sarmale Chef Florin Dumitrescu
Bucătarul a dezvăluit ce ingredient „secret” pune în sarmale pentru a oferi un gust și mai delicios îndrăgitului fel de mâncare tradițional, nelipsit de pe masa de Sărbători.
- carne tocată;
- 1 linguriță nucșoară;
- 1 linguriță scortișoară măcinată;
- 300 ml vin roșu;
- 1 ceapă;
- varză murată;
- 500 gr bacon;
- 1 legătura mărar;
- unt
Citește și: Tradiții în Săptămâna Mare 2023. Ce obiceiuri există pentru fiecare zi din Săptămâna Patimilor
Mod de preparare sarmale după rețeta juratului Chefi la Cuțite
Potrivit rețetei sale de sarmale delicioase, Chef Florin Dumitrescu le prepară urmărind următorii pași. Pentru început, se toacă ceapa mărunt și se călește în unt. Apoi, se adaugă carnea tocată și când începe să se prăjească se adaugă vinul roșu și se lasă la fiert până când se gătește, apoi se lasă să se răcească.
După ce s-a răcit se adaugă scorțișoara, nucșoara, legătura de mărar tocat și se amestecă bine și se condimentează compoziția cu sare și piper.
Se pune totul în foile de varză și se așază în vasul pentru cuptor, nu înainte ca peste sarmale să se pună baconul. După aceea, vasul se bagă în cuptorul încins la 160°C sau la foc mediu, timp de o oră, acoperit cu folie de aluminiu.
Alte rețete de Paște care te-ar putea interesa
Află din următoarele rânduri mai multe rețete de preparate pentru masa de Paște:
- Rețeta de pască fără aluat a lui Chef Sorin Bontea. Cum să pregătești rapid o pască pufoasă și delicioasă
- Rețetă de pască fără aluat. 3 idei savuroase
- Rețeta de drob de miel a lui Chef Sorin Bontea. Care sunt secretele celebrului bucătar
- Rețeta de cozonac pufos a lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru Paște: ingrediente și cum se prepară desertul
- Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
- Rețetele tradiționale: stufat de miel la cuptor și la ceaun
- Pulpă de miel la cuptor, rețeta lui Sorin Bontea pentru Paște. Ce ingrediente folosești și cum obții o carne fregedă și gustoasă
- Rețeta de salată de boeuf a lui Chef Florin Dumitrescu. Secretul bucătarului pentru aperitivul delicios, nelipsit de Sărbători
- Preparatul „minune” de pe masa de Paște. Care e cel mai sănătos fel de mâncare tradițional românesc
- Friptura de miel pentru Paște 2022. Două rețete savuroase pentru grătar și cuptor, potrivite și pentru copii
- Rețeta pentru o friptură de miel suculentă a lui Chef Sorin Bontea. Care e ingredientul secret pe care îl folosește
- Rețeta de drob fără carne pentru masa de Paște. Preparatul vegetarian este savuros și hrănitor
- Rețeta de cozonac pufos a lui Florin Dumitrescu pentru Paște 2023. Ingrediente și cum se prepară desertul
- Cum prepari cel mai bun cozonac, după rețeta lui Chef Sorin Bontea. Trucul care îl face mai pufos și mai gustos
- Rețeta de cozonac cu care Mirela Vaida face furori pe Internet. Ce a adăugat în plus pentru a-l face diferit
- Rețetă de pască fără aluat. Cum să faci cel mai delicios desert de Paște și să scapi de povara frământatului