Antena Căutare

Rețeta de sarmale delicioase a lui Chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret pe care îl folosește pentru un plus de savoare

Sarmalele nu lipsesc de pe mesele tradiționale ale românilor de Sărbători. Află din rândurile următoare care este secretul chefului Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite pentru un plus de savoare.

colja foto chef florin dumitrescu si sarmale cu sambata si mamaliga Galerie
Rețeta de sarmale delicoase a lui Chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret pe care îl folosește și modul de preparare pas cu pas | Antena 1 & Shutterstock

Sarmalele se numără printre preparatele tradiționale ale românilor când vine vorba de sărbători. Fie că vorbim despre Sărbătorile de Iarnă, Paște sau chiar nuntă, acest fel de mâncare nu lipsește de la mesele importante. Fiecare gospodină are, însă, propria rețetă proprie pentru sarmale delicioase, dar iată care este secretul unul bucătar pentru acest preparat.

Află din rândurile următoare care este ingredientul secret folosit de chef Florin Dumitrescu pentru sarmale de Paște și mai gustoase.

Citește și: Când se vopsesc ouăle de Paște, de fapt. Ce greșeală fac cel mai des gospodinele

Rețeta de sarmale a lui chef Florin Dumitescu: ingrediente și mod de preparare pas cu pas

Sarmalele sunt printre cele mai iubite feluri de mâncare din România și puțini sunt cei care ar refuza o porție fierbint, cu smântână și mămăliguță alături. Deși rețeta preparatului se transmite în familie, juratul Chefi la Cuțite are un truc pe care îl folosește pentru a da un plus de savoare.

Ingrediente rețetă sarmale Chef Florin Dumitrescu

Bucătarul a dezvăluit ce ingredient „secret” pune în sarmale pentru a oferi un gust și mai delicios îndrăgitului fel de mâncare tradițional, nelipsit de pe masa de Sărbători.

  • carne tocată;
  • 1 linguriță nucșoară;
  • 1 linguriță scortișoară măcinată;
  • 300 ml vin roșu;
  • 1 ceapă;
  • varză murată;
  • 500 gr bacon;
  • 1 legătura mărar;
  • unt

Citește și: Tradiții în Săptămâna Mare 2023. Ce obiceiuri există pentru fiecare zi din Săptămâna Patimilor

Mod de preparare sarmale după rețeta juratului Chefi la Cuțite

Potrivit rețetei sale de sarmale delicioase, Chef Florin Dumitrescu le prepară urmărind următorii pași. Pentru început, se toacă ceapa mărunt și se călește în unt. Apoi, se adaugă carnea tocată și când începe să se prăjească se adaugă vinul roșu și se lasă la fiert până când se gătește, apoi se lasă să se răcească.

După ce s-a răcit se adaugă scorțișoara, nucșoara, legătura de mărar tocat și se amestecă bine și se condimentează compoziția cu sare și piper.

Se pune totul în foile de varză și se așază în vasul pentru cuptor, nu înainte ca peste sarmale să se pună baconul. După aceea, vasul se bagă în cuptorul încins la 160°C sau la foc mediu, timp de o oră, acoperit cu folie de aluminiu.

Alte rețete de Paște care te-ar putea interesa

Află din următoarele rânduri mai multe rețete de preparate pentru masa de Paște:

Chef Sorin Bontea, din nou câștigător la jocul de amuletă. Chefi la cuțite își menține poziția de lider...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x