Ingrediente pentru reteta Pizza pentru micul dejun:
500g de faina pentru paine
1 pliculet de drojdie (7g)
3 linguri ulei de masline
2 lingurite de sare
300ml de apa
putin ulei de floarea-soarelui
6 linguri de passata
4 carnati de porc, fara piele, taiati in patru
140g de ciuperci, feliate
8 felii de kaizer, taiate pe jumatate
4 oua medii
Mod de preparare pentru reteta Pizza pentru micul dejun:
1. Se incalzeste cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se pregateste aluatul, amestecand faina cu drojdia si cu sarea. Se face o adancitura in mijloc, se toarna uleiul si apa, se amesteca si se framanta pana devine elastic. Se intinde pe o suprafata tapetata cu faina cu ajutorul unui sucitor, pana ce aluatul se potriveste pentru o tava de 30x40cm sau pentru doua tavi mai mici. Se intinde passata peste aluat, se adauga din loc in loc carnatii, ciupercile si kaizerul, apoi se coace 20 de minute in partea de sus a cuptorului.
2. Se scoate pizza din cuptor si se sparg ouale deasupra. Se pune din nou in cuptor si se mai coace 5 minute sau mai mult, in functie de cat de facute iti plac ouale.
Pofta buna!
Foto: Good Food