Antena Căutare

3 studii recente care îi vor face fericiți pe adepții noilor tehnologii

Piața noilor tehnologii a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare spectaculoasă. Comunicarea, locurile de muncă și chiar și obiceiurile sociale s-au schimbat datorită dezvoltării tehnologice pentru consumator.

Piața noilor tehnologii a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare spectaculoasă. Comunicarea, locurile de muncă și chiar și obiceiurile sociale s-au schimbat datorită dezvoltării tehnologice pentru consumator.

Dacă în urmă cu 20 de ani nici nu ne gândeam că vom umbla zilnic cu un telefon în buzunar, în prezent studiile arată că, în medie, o persoană își verifică de 150 de ori smartphone-ul în fiecare zi. Dacă unii ar putea privi acest lucru cu îngrijorare, aspectul pozitiv al consumului tot mai mare de tehnologie este accesul la informație, capacitatea de a comunica în timp real cu oricine din orice colț al lumii, abilitatea de a călători mai ușor și oportunitatea de a beneficia de cele mai plăcute experiențe în orice moment.

3 studii recente care îi vor face fericiți pe adepții noilor tehnologii:

1. Noile tehnologii înseamnă experiențe mai bune la nivel de consumator

Articolul continuă după reclamă

Un studiu realizat de Walker Sands, o firmă de PR din Statele Unite ale Americii, a scos la iveală faptul că dezvoltarea tehnologică și noile apariții de pe piață nu fac decât să îmbunătățească substanțial calitatea experiențelor trăite de consumatori. “Dacă până acum prioritatea era creșterea numărului de consumatori online, acum calitatea experienței lor reprezintă cea mai mare grijă“, explică Dave Parro, vicepreședintele Walker Sands. Astfel, deși în ultimii ani investițiile s-au orientat spre creșterile nivelului de consum, în prezent, zone precum cele din retailul online se îndreaptă mult mai mult spre fidelizare, printr-o experiență mult mai bună și autentică oferită consumatorului. Un alt exemplu de noi tehnologii dezvoltate pentru experiențe mai bune ale consumatorului sunt produsele cu tutun încălzit, care elimină mirosul de tutun, de scrum, dar și fumul. Deși există știri controversate în privința acestor produse, iată ce rezultate ne prezintă acest raport despre această nouă tehnologie.

2. Un pilon important pentru adulții din întreaga lume

Mulți ani, tehnologia a fost văzută ca una dintre marile probleme pentru piața muncii, iar acest lucru încă este considerat valabil și acum. Realitatea arată însă altfel. Noile tehnologii ajută în eficientizarea procesului de muncă, nasc noi oportunități pentru angajați și oferă șansa dezvoltării rapide pe piață. Un studiu citat de americanii de la Forbes arată că aproximativ 79% dintre angajați lucrează cu echipe virtuale în acest moment. Ce înseamnă, mai exact, acest lucru? Vorbim despre munca pe email, prin colaborare online, folosind mesageria sau chiar videoconferințele pe internet. Mai mult, un studiu realizat de Pew Research încă din 2013 arăta că 94% dintre persoanele din Statele Unite ale Americii care au un loc de muncă sunt și utilizatori pe internet, fie că vorbim despre angajați cu normă întreagă, jumătate de normă sau persoane care practică munca în formă de freelance. Astăzi, emailul a devenit principala cale de comunicare în mediul business, iar jurnaliștii britanici de la The Telegraph au publicat un raport care arată că introducerea tehnologiilor noi în mediile profesionale a contribuit cu o creștere a eficienței cu 85 de procente.

3. Avantajele evoluției tehnologice pe termen lung

Noua tehnologie este privită, în mod surprinzător, cu ochi buni chiar și de către adulții care se îndreaptă spre vârsta a treia. Pew Research Center arată că aproximativ 67% dintre adulții americani trecuți de 65 de ani sunt foarte activi pe internet, iar folosirea tehnologiilor noi reprezintă un stimul important și pentru activitatea cerebrală. Cel puțin aceasta este concluzia la care Gary Small, un profesor universitar de la UCLA, a ajuns în urma unui studiu în care a observat că activitatea neuronilor era îmbunătățită de folosirea tehnologiei noi, tocmai datorită procesului de adaptare prin care un adult trebuie să treacă pentru a înțelege lucrurile noi din jurul său.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Halfpoint

Facebook, o nouă lovitură în urma scandalului Cambridge Analytica... Ai impresia că cineva îţi ascultă convorbirile? Adevărul despre FACEBOOK. Cum ştie reţeaua de socializare TOTUL despre t...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Exclusiv Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x