Chiar dacă videointerfonul nu este asociat încă cu siguranța, sistemul de interfonie video oferă numeroase avantaje și beneficii, începând chiar cu securitatea sporită împotriva furtului și a altor infracțiuni. Videointerfonul poate fi folosit atât pentru uz casnic, dar și în numeroase sectoare de activitate, precum bănci, clinici medicale sau clădiri de birou. Chiar și firmele care au deja instalat un sistem de interfon audio, ar putea să ia în considerare avantajele pe care un sistem vizual le aduce siguranței lor, oferind în același timp capabilități de comunicare îmbunătățite. Dacă vă întrebați cum anume funcționează un videointerfon, explicația este una foarte simplă.
Sistemul de interfonie video vă poate ajuta să vă asigurați că locuința sau afacerea dumneavoastră sunt în deplină siguranță. Acestea conectează pur și simplu două sau mai multe puncte dintr-o clădire sau dintr-o zonă, permițând o comunicare facilă și fără probleme. În mod obișnuit, aceste puncte sunt plasate la ușă pentru a permite accesul vizitatorilor, fără ca cineva să monitorizeze constant ușa. Acest sistem poate fi însoțit de o blocare electronică a ușii, intrarea făcându-se pe baza unor carduri de acces. Prin utilizarea unui sistem de interfonie video, oferiți acces doar cui doriți și știți sigur cine intră în casă sau în clădire.
Cu toate că și sistemul de interfon care se bazează exclusiv pe audio este eficient, videointerfonul cu atât mai mult este deosebit de util, deoarece este prevăzut și cu funcția de înregistrare. Folosit cu un CCTV puteți identifica cu ușurință toți vizitatorii oricând doriți.
Dacă până acum am discutat despre avantajele referitoare la siguranță, trebuie să aducem în discuție și alte beneficii care vin odată cu folosirea unui videointerfon. Un sistem de interfonie video poate fi utilizat pentru a îmbunătăți capacitățile de comunicare în cadrul unei companii, dar și pentru a crea o imagine mai fezabilă în fața publicului, fără a compromite securitatea. De exemplu, prin instalarea unui videointerfon la fiecare birou, angajații pot începe rapid un apel cu colegii lor pentru a împărtăși informații. Sigur, și interfoanele audio pot servi, de asemenea, drept instrumente de comunicare, dar le lipsește profunzimea comunicării non-verbale, care permite oamenilor să își atingă mai ușor punctele de vedere. Am putea să ne gândim la două bănci diferite, una dispune de un interfon audio, iar cealaltă deține un videointerfon. Interfonul audio își îndeplinește sarcinile de bază, însă videointerfonul creează sentimentul de loialitate și promovează legături de încredere. Angajații băncii cu videointerfon pot discuta nestingheriți cu clienții, iar prin interacțiune, clienții capătă mai multă încredere.
O comunicare îmbunătățită este binevenită și acasă, atunci când se pune problema străinilor care sună la ușă. Dumneavoastră decideți cui anume îi oferiți accesul în casă și asta fără a discuta față în față. Un videointerfon este cu atât mai necesar dacă aveți copii.
Pe de altă parte, un sistem intern de comunicare va contribui la creșterea productivității și ar putea reduce costurile. Pe măsură ce operează în aceeași rețea, singurele costuri sunt instalația inițială și energia electrică necesară pentru alimentarea sistemului. Este foarte posibil ca prin creșterea securității unei clădiri, să creșteți și valoarea acesteia.
Sistemele de interfon pot fi, de asemenea, utilizate pentru apeluri de grup, apeluri între etaje, apeluri între două persoane, dar și ca sistem de sonerie. O întreagă serie de sarcini devine mai ușoară atunci când utilizați un sistem de interfonie video atât acasă, cât și la servici.