Conform raportului, utilizatorii Facebook, Twitter si Android sunt cei mai vulnerabili, dat fiind faptul ca reprezinta o "piata" in dezvoltare pentru hackeri, desi astfel de atacuri sunt in continuare mult mai putine decat cele de tip phishing prin e-mail.
Symantec a observat in 2010 o crestere a numarului vulnerabilitatilor sistemelor de operare pentru telefoanele mobile. Acestea sunt exploatate pentru instalarea aplicatiilor malware, care pot avea efecte diferite: de la interceptarea datelor personale pentru a se accesa conturi de banca, la apelarea de numere premium pentru supraincarcarea facturii de telefon.
La telefoanele Apple, datorita App Store, care verifica toate aplicatiile disponibile pentru download, vulnerabile sunt modelele cu "jailbreak", o decodare care permite ocolirea sistemelor de securitate pentru aplicatii.
In cazul retelelor de socializare, Symantec estimeaza ca unul din sase link-uri postate sunt conectate la continut malware: aplicatii sau pagini menite sa atace datele celor care le acceseaza.
URL-ul prescurtat reprezinta, de asemenea un pericol. Majoritatea retelelor de socializare le folosesc pentru a reduce spatiul ocupat, dar link-uri de genul "http://tiny.cc/prescurtare" ascund tipul paginii de internet catre care conduc.
Intre 2009 si 2010, numarul atacurilor informatice a crescut cu 93%, acest lucru se datoreaza, in special, faptului ca acum se gasesc de vanzare software-uri programate special pentru atacuri, care pot fi folosite si de persoane fara un nivel de cunostinte ridicat in domeniu.
Sursa: Antena3
Un nou tablet PC Allview... Windows Phone 7 va depasi Apple iOS pana in 2015...