Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

11 motive să îți iei un Smart TV

Majoritatea modelelor de televizoare de pe piață sunt acum televizoare smart. Ele vin cu numeroase beneficii care îți asigură o experiență plăcută atunci când urmărești filmele și emisiunile preferate. În plus, îți oferă și posibilitatea de a naviga pe internet sau de a juca jocurile dorite.

clinicaladvisor.com

Majoritatea modelelor de televizoare de pe piață sunt acum televizoare smart. Ele vin cu numeroase beneficii care îți asigură o experiență plăcută atunci când urmărești filmele și emisiunile preferate. În plus, îți oferă și posibilitatea de a naviga pe internet sau de a juca jocurile dorite.

Așadar, care ar fi motivele pentru care merită să îți iei un Smart TV sau unul mai performant decât cel pe care îl ai acum?

1. Imagine foarte bună

În prezent, cea mai bună calitate a imaginii este întâlnită la televizoarele smart. Rata de contrast, acuratețea culorilor și nivelul de luminozitate sunt la cea mai bună performanță de pe piață în prezent.

Experiența oferită este, de asemenea, una dintre cele mai spectaculoase la acest moment, indiferent dacă este vorba despre tehnologia HD sau Blu-Ray.

2. Control vocal

Multe modele de televizoare smart sunt dotate cu opțiunea de control vocal. Poate nu crezi că o vei folosi prea des, dar gândește-te cât de simplu este să stai întins pe canapea și să poți accesa televiziunea sau internetul doar spunând ce anume vrei să vezi.

Poți folosi comanda vocală atât în engleză, cât și în română, deoarece multe dintre modelele de smart TV au incluse și opțiuni de recunoaștere a altor limbi.

3. Music player integrat

Majoritatea televizoarelor smart au preinstalat cel puțin un player audio și video. Astfel, poți asculta muzica dorită direct de pe televizor, iar diversele aplicații de profil îți oferă posibilitatea de a salva playlisturi, astfel că o poți avea la dispoziție ori de câte ori vrei.

Practic, un TV preia și această opțiune și poți asculta muzică ritmată sau poți organiza o petrecere la care să îți inviți toți prietenii.

Pe de altă parte, poți opta pentru muzică ambientală, pentru propria relaxare sau pentru momentele în care ai musafiri.

Poți adăuga și un soundbar pentru un plus de calitate a sunetului.

4. Conexiune la internet

Posibilitatea de a naviga pe internet direct de pe televizor înseamnă un plus de confort. Nu mai trebuie să deschizi laptopul să cauți ceva anume pe Google. În plus, poți arăta mai rapid și mai ușor unei alte persoane din încăpere ceva anume de pe internet, pe un ecran mare, cu o imagine de calitate.

Există și posibilitatea de a face un search atunci când te uiți la un film, prin intermediul opțiunii PIP (picture-in-picture).

Posibilitatea de a naviga pe internet direct de pe televizor este una dintre cele mai folosite opțiuni. Orice smart TV este prevăzut cel puțin cu un browser sau îl poți instala pe cel dorit fără probleme.

11 motive să îți iei un Smart TV

Sursa foto: bandt.com.au

5. Posibilitatea de conexiune cu alte device-uri

Un smart TV este prevăzut cu cel puțin 3 porturi USB, care îți dau posibilitatea de a rula pe televizor conținut de pe telefon, tabletă, cameră foto-video sau un stick de memorie.

De asemenea, cei care vor să adauge și un soundbar îl vor conecta de asemenea prin intermediul unui port USB.

Conexiunea cu alte device-uri se poate face și wireless, prin bluetooth sau wi-fi.

6. Sugestii personalizate

Un smart TV îți poate oferi sugestii personalizate, raportate la istoricul tipului de conținut pe care l-ai vizualizat. Astfel, afli și ai acces mai ușor la idei de conținut care sunt pe gustul tău.

Dacă, de exemplu, ești pasionat de filme vechi și faci o căutare de acest tip, ulterior vei primi sugestii de titluri de filme din această gamă pe care le poți viziona.

Un smart TV învață în timp care sunt preferințele de căutare, pentru a oferi rezultate cât mai relevante.

7. Accesul la Social Media

Iubești Social Media? Un smart TV îți oferă posibilitatea de a te bucura de conținutul de acolo pe un ecran mare, stând confortabil pe canapea.

Poți avea chiar și conversațiile din Facebook sau Skype pe televizor, făcând experiența mai ușoară și mai la îndemână.

Sau poți deschide Pinterest și poți vedea la o rezoluție mare și o calitate foarte bună diverse imagini.

11 motive să îți iei un Smart TV

Sursa foto: pixabay.com

8. Conferința video

Un smart TV îți oferă și posibilitatea de a face conferințe video. Poți folosi Skype, de exemplu, ca să comunici cu un prieten.

Unele firme folosesc televizoare smart în sălile de ședință, deoarece beneficiază de o bună calitate a imaginii video.

Așadar, conferința video te poate ajuta atât acasă, când comunici cu cei dragi, cât și în domeniul profesional, pentru o mai bună fluidizare a proceselor de business.

9. Update-uri automate

Fiind conectate la internet, televizoarele smart își fac update-uri automat.

Vei primi notificări în privința lor și vor avea nevoie de aprobarea ta, însă, prin instalarea lor, televizorul tău va fi permanent îmbunătățit cu cele mai noi variante de software și aplicațiile aferente.

Astfel de update-uri ajută televizorul să fie performant în permanență. Ești scutit de bătăi de cap, deoarece nu le faci tu manual, ci doar îți dai acordul.

10. Jocuri și aplicații disponibile

Cei pasionați de gaming pot cumpăra un smart TV ținând cont și de acest aspect. Un smart TV îmbunătățește considerabil experiența jocurilor, cu o viteză de redare bună.

Astfel, televizorul poate deveni un înlocuitor tentant al unui PC când vine vorba de jocuri. Un ecran mare și posibilitatea de a juca alături de alți prieteni îl face dezirabil.

11 motive să îți iei un Smart TV

Sursa foto: pixabay.com

11. Experiență de cinema la tine acasă

Dacă îți place să vezi filmele nou apărute pe marele ecran, dar nu dispui mereu de timpul necesar, te poți bucura și acasă de experiența din sala de cinema. Un smart TV îți oferă posibilitatea de a vedea filmele la o calitate foarte bună a imaginii, alături de cei dragi. Dacă adaugi și un soundbar, te bucuri și de un sunet puternic și de calitate.

Dacă nu deții încă un smart TV, iată o serie de motive bune să îți achiziționezi unul, iar dacă ai deja, ai făcut o alegere foarte bună. Ai putea chiar alege un model mai nou, cu mai multe opțiuni.

Recomandari