Căutare Live

Adio, Windows! Schimbarea pe care nimeni n-o anticipa! Ce se poate întâmpla în viitorul apropiat!

Windows se îndreaptă cu pași repezi spre propriul sfârșit. Este concluzia unui studiu care ia în considerare greșelile făcute de Microsoft.

În ciuda faptului că Windows este sistemul de operare folosit de aproape un miliard de utilizatori din întreaga lume, el a intrat într-un real declin care i-ar putea fi fatal. Regresul se datorează felului în care a evoluat internetul, îmbunătățirea constantă a calculatoarelor și, nu în ultimul rând, supremația smartphone-urilor, care tind să preia o bună parte din funcțiile unui computer clasic.

Adaptarea la noile schimbări din lumea tehnologiei nu este singura provocare pentru Microsoft. Windows a fost profund zdruncinat în momentul în care Satya Nadella, directorul Microsoft, a decis, pentru prima dată din anii ’80 până în prezent, să renunțe la divizarea personalului companiei.

În loc să mențină doar o echipă responsabilă cu dezvoltarea, Nadella a separat în două ramuri: una sub tutela Microsoft Azure, cealaltă sub aripa Office 365, informează playtech.ro. Chiar dacă lucrările la Windows au continuat, nu mai este o afacere de sine stătătoare, iar acest aspect se va dovedi cât de curând dăunătoare pentru cel mai popular sistem de operare din lume.

Steve Ballmer, fostul director, a insistat cândva asupra rolul curcial pe care-l are Windows pentru Microsoft, dar Nadella a dorit să se distanțeze de viziunea lui Ballmer și a adoptat propria strategie. Din dorința de reorganizare a companiei, a rezultat un relativ haos care va lăsa urme adânci în viitorul companiei.

Viitorul Microsoft e în cloud, mai ales

De asemenea, Microsoft a încercat să se adapteze mult prea rapid la cerințele dispozitivelor mobile, precum smartphone și tablete și a neglijat într-o oarecare măsură cerințele clienților cu privire la sistemele de operare pe PC. Nadella și-a înderptat prea mult atenția către platformele non-Windows și a neglijat competitorii Windows. Chiar și numele ramurii Azure a fost schimbată din Windows Azure, în Microsoft Azure.

Nadella spunea într-o conferință de presă că își dorește să facă din sistem un produs pe care clienții să-l iubească, nu doar să aibă nevoie de el. Dar devotamentul pentru un software nu vine doar prin schimbarea unor fonturi sau a unor funcții banale.

Mai simplu spus, Microsoft a încercat să facă mai mult decât ar fi trebuit și s-a distanțat de scopul inițial, de baza sa tehnologică, adică de Windows.

Așa faci bani pe net din clipurile video din telefonul tău! Ghidul care te scapă de sărăcie!... Cum știi să faci alegerea potrivită când îți cumperi o imprimantă...
Parteneri
Beneficiile consumului de roșii. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea
Catine.ro
Ultimele știri
x