Căutare Live

Apple si Google vor sa confectioneze haine inteligente

Vestmintele electronice "vorbitoare", adica furnizoare de informatii, nu mai sunt de domeniul science-fiction, desi raman in faza de concept.

Dupa telefonul portabil pentru comunicarea in orice moment, smartphone-ul care vine cu informatii si aplicatii specifice si dupa tableta tactila care se apropie de ordinatorul nomad, viitoarea etapa ar putea fi integrarea electronicului in haine si accesorii (wearable computing).

New York Times scrie ca Apple si Google au inceput sa lucreze fiecare la astfel de proiecte, avand ca ambitie sa vanda mai multe smartphone-uri si sa propune imbracaminte apta sa comunice ca o completare la aceste aparate.

In laboratorul secret Google X, la Apple sau in alte institutii de cercetare, se lucreaza la obiecte capabile sa „intre in dialog" cu un smartphone Android.

Potrivit New York Times, Apple ar fi testat deja prototipuri in masusa sa afiseze informatii specifie pe un iPhone. Iar sistemul de recunoastere vocala Siri ar putea face legatura cu aceste obiecte, al caror aspect nu este neaparat cel al unui ordinator sau a unui telefon. Articolul citeaza drept exemplu bratarile-iPod, pilotate cu ajutorul unei interfate vocale naturale, asa cum propune Siri.

Citeste si Fin.ro!

Aproape jumatate dintre aplicatiile pentru smartphone-urie au si functia de spion... Polaroid revine cu o varianta digitala...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri