Antena Căutare

Apple si Google vor sa confectioneze haine inteligente

Vestmintele electronice "vorbitoare", adica furnizoare de informatii, nu mai sunt de domeniul science-fiction, desi raman in faza de concept.

Dupa telefonul portabil pentru comunicarea in orice moment, smartphone-ul care vine cu informatii si aplicatii specifice si dupa tableta tactila care se apropie de ordinatorul nomad, viitoarea etapa ar putea fi integrarea electronicului in haine si accesorii (wearable computing).

New York Times scrie ca Apple si Google au inceput sa lucreze fiecare la astfel de proiecte, avand ca ambitie sa vanda mai multe smartphone-uri si sa propune imbracaminte apta sa comunice ca o completare la aceste aparate.

In laboratorul secret Google X, la Apple sau in alte institutii de cercetare, se lucreaza la obiecte capabile sa „intre in dialog" cu un smartphone Android.

Potrivit New York Times, Apple ar fi testat deja prototipuri in masusa sa afiseze informatii specifie pe un iPhone. Iar sistemul de recunoastere vocala Siri ar putea face legatura cu aceste obiecte, al caror aspect nu este neaparat cel al unui ordinator sau a unui telefon. Articolul citeaza drept exemplu bratarile-iPod, pilotate cu ajutorul unei interfate vocale naturale, asa cum propune Siri.

Citeste si Fin.ro!

Tableta Google va aparea in vara lui 2012... Polaroid revine cu o varianta digitala...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x